Jong FC Utrecht verliest ook van FC Dordrecht

21 januari 2022

Beloftenploeg nog puntloos in 2022 na moeizame avond op Sportcomplex Zoudenbalch: 0-4.

Jong FC Utrecht heeft ook tegen hekkensluiter FC Dordrecht geen resultaat kunnen boeken. De Dordtenaren maakten in de eerste helft al het verschil, bij rust stonden de Schapekoppen namelijk al met 0-3 voor. Christian Conteh zette de eindstand op 0-4.

Mohamed Akharaz komt binnen de lijnen bij Jong FC Utrecht als de tweede helft van start gaat. Voor de derde keer maakt hij minuten in het elftal van Darije Kalezic en hij laat meteen zien uit welk hout hij gesneden is. Fel en vol energie meldt hij zich voor het doel van FC Dordrecht en weet hij het eerste echte grote gevaar te stichten. Zijn kopbal vliegt echter rakelings over de lat. Een van de spaarzame kansen die de Domstedelingen vanavond krijgen tegen FC Dordrecht.

Dordtenaren beginnen fel
FC Dordrecht is vastberaden om de goede reeks die de club in 2022 heeft neergezet uit te breiden. De gasten beginnen beter dan de Utrechtse talenten en na een gemiste pegel van Jacky Donkor, die bal wordt onderweg aangeraakt, is de eerste hoekschop van de wedstrijd meteen raak. Toine van Huizen kopt de bal binnen, nadat de assistent-scheidsrechter heeft bepaald dat de bal de doellijn is gepasseerd: 0-1.

Beloftenploeg heeft geen antwoord
Binnen het kwartier hebben de Zuid-Hollanders de voorsprong al verdubbeld. Stijn Meijer, die bij veel doelpunten van de gasten betrokken is dit seizoen, faalt niet oog in oog met Kevin Gadellaa: 0-2. In de fase die volgt bijt het elftal van Darije Kalezic van zich af en komt het zeker in de buurt van het vijandelijke doel, maar grote kansen blijven uit. Vlak voor rust maakt Ersin Zehir het nog wat erger voor de beloftenploeg, via een afvallende bal knalt hij de 0-3 in de winkelhaak.

Grimmige start tweede helft
Dat Jong FC Utrecht in het tweede bedrijf van de wedstrijd uit een ander vaatje wil tappen is snel duidelijk. Een gecontreerde start van die tweede helft levert invaller Akharaz meteen een goede kopkans op waarbij de bal op het dak van het doel belandt. De sfeer op het veld wordt daarna grimmig en onder andere Djevencio van der Kust, Joshua Mukeh en Ivar Jenner incasseren een gele kaart. De wedstrijd wordt harder en arbiter Robin Gansner is genoodzaakt het spel vaak te onderbreken.

Kans Rijks
In de slotfase van de wedstrijd proberen de Utrechtse talenten De Schapekoppen nog een tik uit te delen, maar de kansen zijn schaars. Mees Rijks is met het hoofd nog het dichtste bij een doelpunt, zijn kopbal vormt echter geen gevaar voor de Zuid-Hollandse doelman en verdwijnt in het vangnet. Conteh bepaalt in de slotfase de eindstand: 0-4.

FC Volendam volgende opponent
De volgende wedstrijd die op de rol staat voor Jong FC Utrecht betreft een uitduel, de ploeg van Darije Kalezic reist namelijk af naar de koploper: FC Volendam. Eerder dit seizoen werd er nipt verloren van de Volendammers. Achraf Douiri maakte toen het enige doelpunt van de avond op Sportcomplex Zoudenbalch. Vorig seizoen wisten de Utrechtse talenten wel te winnen in het Kras Stadion. Hicham Acheffay bezorgde de beloftenploeg destijds een kleine 0-1 overwinning. Op vrijdag 4 februari begint het duel in Volendam om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht – FC Dordrecht 0-4 (0-3)
5. Toine van Huizen, 0-1.
14. Stijn Meijer, 0-2.
37. Ersin Zehir, 0-3.
90. Christian Conteh, 0-4.

Gele kaarten: Djevencio van der Kust, Joshua Mukeh, Ivar Jenner (Jong FC Utrecht), Mathis Suray (FC Dordrecht).