Jong FC Utrecht opent 2022 met Jong Ajax-thuis

10 januari 2022

Talenten uit Utrecht vanavond (maandag) voor het eerst dit jaar in actie in Keuken Kampioen Divisie.

De eerste officiële wedstrijd van een FC Utrecht-team in 2022 vindt vanavond (maandag) plaats. Jong FC Utrecht neemt het dan, op Sportcomplex Zoudenbalch, op tegen Jong Ajax. De bal gaat vanavond aan de Koningsweg in Utrecht om 18.45 uur rollen.

Er zijn weinig clashes gemiddeld zo doelpuntrijk, als de onderlinge ontmoetingen tussen Jong FC Utrecht en Jong Ajax in Utrecht. De vorige vijf keer dat de beloftenteams uit Utrecht en Amsterdam in de Domstad tegenover elkaar stonden, vielen er 26 doelpunten: zestien voor Jong FC Utrecht, tien voor Jong Ajax. Gemiddeld is dat 5,2 goals per wedstrijd.

Zes op negen
Drie keer eerder speelde Jong FC Utrecht dit seizoen tegen een beloftenteam. In twee van die gevallen won de equipe van Hoofdtrainer Darije Kalezic. Vorig seizoen oogstten de Utrechtse talenten in zes partijen tegen de andere beloftenteams (Jong Ajax, Jong PSV en Jong AZ) in totaal één punt.

Nummer 15
Jong FC Utrecht is als nummer 15 van de Keuken Kampioen Divisie aan 2022 begonnen. De Domstedelingen wonnen tijdens de eerste seizoenshelft zes partijen, respectievelijk van Telstar, Jong PSV, Jong AZ, Helmond Sport, TOP Oss en VVV-Venlo. Jong Ajax stond bij aanvang van speelronde 21 van dit seizoen op plek vijf. De Amsterdammers zijn ongeslagen in hun laatste elf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Die serie bestaat uit zeven overwinningen en vier remises.

Live te volgen via ESPN, Twitter en Instagram Stories
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Jong Ajax begint vanavond (maandag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 18.45 uur. Op de hoogte blijven van de beloftenclash? De match komt live op ESPN, en FC Utrecht doet via Twitter en Instagram Stories rechtstreeks verslag van de wedstrijd.