Jong FC Utrecht aan de bak in Jan Louwers Stadion

14 januari 2022

Beloftenploeg vanavond (vrijdag) in actie tegen FC Eindhoven.

De beloftenploeg van FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion gaan de Utrechtse talenten vanaf 20.00 uur op jacht naar een primeur.

Zoals de mistbanken die maandagavond plotseling verschenen op Sportcomplex Zoudenbalch, zo hing daar ook de gelijkmaker in de lucht bij de wedstrijd Jong FC Utrecht – Jong Ajax. Het talententeam van Hoofdtrainer Darije Kalezic was via onder anderen Raymond Huizing, Remco Balk, Eros Maddy en debutant Mohamed Akharaz dichtbij een remise, maar moest uiteindelijk de winst aan de Amsterdammers laten. In de blessuretijd beslisten zij het beloftenonderonsje: 0-2.

Op jacht naar een primeur
In Eindhoven gaat Jong FC Utrecht vanavond niet alleen op jacht naar de eerste punten van het kalenderjaar 2022, maar ook naar een primeur. Winnen van FC Eindhoven in het Jan Louwers Stadion, daarin slaagde het beloftenteam van de Domstedelingen immers nog niet in, sinds de ploeg in seizoen 2016/2017 instroomde in de Eerste Divisie. Geoogst werd er door de Utrechters al wel aan de Aalsterweg. In seizoen 2017/2018 werd het daar 0-0, en afgelopen seizoen herstelden de talenten van Jong FC Utrecht zich knap van een moeizame start. Stond het na vijf minuten al 2-0 voor de Brabanders, uiteindelijk werd het toen 2-2 dankzij goals van Mees Rijks en Derensili Sanches Fernandes.

Gebrand op een goede score
Jong FC Utrecht zal, met het onderlinge duel van eerder dit seizoen, extra gebrand zijn op een goed resultaat in de Lichtstad. Op 5 november jongstleden werd het in Utrecht namelijk 0-6 voor de Brabanders, die vanuit een 5-4-1-formatie uitermate effectief bleken op Sportcomplex Zoudenbalch. Het is een speelwijze die de Eindhovenaren gewoon zijn; de laatste negen partijen speelden ze in die opstelling. Een mooie uitdaging voor Jong FC Utrecht om op de spelopvatting van de nummer 8 van de Keuken Kampioen Divisie het juiste antwoord te vinden.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
Flitsen van de wedstrijd FC Eindhoven – Jong FC Utrecht komen vanavond voorbij in het ESPN-programma Voetbal op Vrijdag. FC Utrecht doet vanuit Eindhoven via Twitter en Instagram Stories live verslag van de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd.