Hake: 'Die serie moeten we doorbreken'

21 januari 2022

Een vooruitblik op Sparta Rotterdam-uit met Hoofdtrainer René Hake.

FC Utrecht reist zondag af naar Spangen, waar die dag om 16.45 uur de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam begint. Hoofdtrainer René Hake van de Utrechtse FC blikt vooruit op het duel met de Zuid-Hollanders.

“Wij moeten van wedstrijd naar wedstrijd kijken. Ons eerste doel is nu om een goede wedstrijd te spelen tegen Sparta, met als gevolg dat we winnen”, aldus Hake. “De mindere serie die we hebben, moeten we doorbreken.”

“Dat heeft natuurlijk ontzettend veel impact op een jongen die vanuit Japan de droom heeft om naar Europa te komen en daar te gaan voetballen, en die na tien minuten in duigen ziet vallen”, zegt de oefenmeester van de Utrechters over Naoki Maeda, die tijdens zijn debuut voor FC Utrecht al snel een blessure opliep. Een andere aanvaller, Moussa Sylla, heeft deze week de aansluiting bij de A-kern juist weer gevonden. “We hebben met een nagenoeg complete groep kunnen toewerken naar de wedstrijd van zondag.”

Sparta Rotterdam versterkte zich de voorbije weken met onder anderen Arno Verschueren, Adrián Dalmau – inderdaad, hij kwam over van FC Utrecht – en Joeri de Kamps. Maar het raamwerk van de Rotterdammers is nog goed te vergelijken met dat van voor de winterstop. Hake: “Wij moeten uitgaan van onze eigen principes en van onszelf en ervoor zorgen dat we goed voorbereid zijn op Sparta-uit, en dat zijn we.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing, waarin Hake onder meer ook een update geeft over het herstel van Tommy St. Jago: