Hake: 'Dat vind ik het allermooiste om te zien'

14 januari 2022

Voorbeschouwen op Ajax-thuis met Hoofdtrainer René Hake.

Voor FC Utrecht is Ajax-thuis de eerste uitdaging van het kalenderjaar 2022. De voorbije weken werkte de ploeg van Hoofdtrainer René Hake vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht toe naar de tweede helft van het seizoen, die begint met een clash met de Amsterdammers. Een vooruitblik.

“Ook wij zijn niet ontkomen aan een situatie waarin niet iedereen beschikbaar was, maar gelukkig heeft dat niet lang geduurd bij de meeste jongens en hebben we redelijk goed kunnen werken”, gaat Hake in op het afwerken van de voorbereiding in een onstuimige coronatijd.

Een nieuw gezicht op de velden van het FC Utrecht Topsportcentrum: dat van Naoki Maeda. “Hij maakt een heel vrolijke indruk. Een heel open jongen, die graag de dialoog zoekt”, aldus Hake over de Japanse aanvaller. “Veel vraagt, en graag wil weten hoe hij dingen kan aan- en oppakken. Hij roert zich ook leuk in de groep. Ondanks dat voor hem het Engels niet altijd makkelijk is, doet hij zijn uiterste best om onderdeel te worden van de groep. Dat vind ik het allermooiste om te zien. Hij zal zondag zeker bij de selectie zitten. Of hij zal spelen, dat zullen we zien.”

Goed beginnen
“Fabian verdient de kans omdat hij heeft laten zien welke potentie hij heeft en dat hij een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt”, vertelt Hake over de keuze om Fabian de Keijzer aan te wijzen als eerste doelman. “Dat is de belangrijkste reden. Daarnaast is het ook zo dat voor de winterstop Maarten (Paes, red.) ook niet zo’n beste periode had. Het was heel wisselend, zowel per wedstrijd als in wedstrijden.”

“Tegen Ajax een goed resultaat halen is sowieso een uitdaging”, aldus Hake, wiens team eerder dit seizoen in de Johan Cruijff ArenA nog van de Amsterdammers won met 0-1. “Daarin moeten we alles doen om dat voor elkaar te krijgen. Dat zij in uitwedstrijden een goede reeks hebben, is ook bekend. Dat maakt de uitdaging alleen maar groter. Wij willen de tweede seizoenshelft goed beginnen en willen laten zien dat we de fase die we voor de winterstop hebben gehad achter ons willen laten.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing: