FC Utrecht versterkt voorhoede met Henk Veerman

26 januari 2022

Aanvaller (30) komt per direct over van sc Heerenveen.

Henk Veerman is FC Utrecht’er. De 30-jarige spits komt per direct over van sc Heerenveen en heeft in Stadion Galgenwaard zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot medio 2024 aan de Domstedelingen verbindt.

Volendammer Veerman is een relatieve laatbloeier; op 22-jarige leeftijd maakt hij in het shirt van FC Volendam zijn eerste speelminuten in het betaalde voetbal. In de seizoenen daarvoor is hij achtereenvolgens clubtopscorer van het zondagteam van RKAV Volendam en van de zaterdagploeg van de amateurtak van de Volendamse voetbalclub. Ook bij de profs weet hij vervolgens het net goed te vinden. Dat levert de boomlange en sterke aanvaller in 2015 een transfer op naar sc Heerenveen.

In de seizoenen 2018/2019 en 2019/2020 draagt de spits het shirt van FC St. Pauli, waarvoor hij in 38 partijen in de 2. Bundesliga 17 keer tot scoren komt, voordat hij in de zomer van 2020 terugkeert bij sc Heerenveen. Afgelopen seizoen is hij namens de Friezen 14 keer trefzeker in 31 duels, dit seizoen staat zijn teller op 7 treffers in de Eredivisie.

“Henk is een echte targetman. Hij is groot, sterk en heeft scorend vermogen”, omschrijft Technisch Directeur Jordy Zuidam de aanwinst van FC Utrecht. “We voegen met Henk een extra wapen aan onze selectie toe, die wedstrijden kan openbreken. Daarbij is het ook mooi dat Henk een ontzettende drive heeft om voor onze supporters en club te spelen. We hebben in het verleden al vaker geprobeerd om Henk te contracteren en dat is nu bij de derde keer gelukt. We zijn blij dat we met Heerenveen tot overeenstemming zijn gekomen en wij hem nu hier in Stadion Galgenwaard mogen verwelkomen.”

“Een enorm trots gevoel en ik ben ongelooflijk blij om hier vandaag te zijn”, zo begint Veerman het interview na zijn contractondertekening. De Volendammer wil al jaren buitengewoon graag voor FC Utrecht spelen, om ook op die manier een overleden vriend die supporter was van FC Utrecht te eren: “Hij was hier groot fan en stond geregeld op de Bunnikside. Dan is het enorm mooi dat je de belofte die je hebt gemaakt kan nakomen en voor FC Utrecht hopelijk een rol kan gaan spelen.”