FC Utrecht verkoopt Denso Kasius aan Bologna FC

30 januari 2022

Rechtsback keert terug van verhuurperiode bij FC Volendam en verkast per direct naar Serie A-club.

Verdediger Denso Kasius is door FC Utrecht verkocht aan Bologna FC. De 19-jarige rechtsback keert terug van een verhuurperiode bij FC Volendam en verkast direct naar de club die in de Italiaanse Serie A speelt.

Kasius maakt in de zomer van 2018 zijn entree in de jeugdopleiding van FC Utrecht. De verdediger komt over van ADO Den Haag en begint in de Domstad in het Onder 17-team. De jeugdinternational stroomt vervolgens door naar de Onder 19-ploeg en wordt daarna toegevoegd aan de selectie van Jong FC Utrecht.

Op 20 januari 2020 maakt Kasius met Jong FC Utrecht zijn debuut in het betaalde voetbal. Hij komt in de Keuken Kampioen Divisie zeven keer in actie met de Utrechtse beloftenploeg, voordat hij halverwege het seizoen 2020/2021 wordt voor anderhalf jaar wordt verhuurd aan FC Volendam. Die verhuurperiode wordt nu voortijdig beëindigd, zodat Kasius vanuit FC Utrecht de stap naar Bologna FC kan zetten.

“Denso heeft een goed jaar achter de rug in Volendam en met zijn sterke spel heeft hij de aandacht getrokken van diverse clubs. Met Bologna FC hebben we uiteindelijk een akkoord bereikt om zijn tot 2024 lopende contract af te kopen”, licht Technisch Directeur Jordy Zuidam toe. “Na goed scoutingswerk is Denso in 2018 ingestroomd in onze Academie en vanuit hier is hij doorgestroomd naar Jong FC Utrecht. Vervolgens is hij verhuurd aan FC Volendam om zich verder te ontwikkelen, met als doel om terug te keren als speler van ons eerste elftal. Hoewel we Denso na dit seizoen graag hadden zien terugkeren in Utrecht, is dit weer een belangrijke deal voor de financiële positie van de club. We wensen hem veel succes in Italië toe en bedanken hem voor zijn inzet gedurende zijn tijd bij onze club.”