Eerste FC Utrecht-speelminuten voor Henk Veerman in oefenduel

27 januari 2022

Domstedelingen spelen in Wenum-Wiesel met 1-1 gelijk tegen Go Ahead Eagles.

Een dag nadat hij zijn handtekening zette onder een FC Utrecht-contract, maakte Henk Veerman zijn eerste speelminuten in het shirt van de Domstedelingen. In Wenum-Wiesel kwam er in een vriendschappelijke partij tegen Go Ahead Eagles geen winnaar uit de bus: 1-1.

Een prachtig doelpunt is het, de treffer van FC Utrecht op één van de velden van WWNA. Daar, onder de rook van Apeldoorn, brengt Mimoun Mahi de bal voor het doel en slaagt Tasos Douvikas erin het leer te controleren, weg te draaien van zijn bewaker en hard in de hoek te schieten. Buiten bereik van goalie Job Schuurman ploft de bal, kort na de break, in het net: 1-1.

Veel kansen voor Utrechters
FC Utrecht kijkt dan dus in elk geval niet meer tegen een achterstand aan, maar moet gezien de kansenverhouding eigenlijk op voorsprong staan. De Utrechters stichten, voordat de goal van Douvikas kan worden gevierd, gevaar via onder anderen Mahi (schot, over), nogmaals Mahi (schot, Schuurman redt), Mike van der Hoorn (na een hoekschop van Adam Maher brengt Schuurman redding), Maher (naast, via het been van een Go Ahead Eagles-verdediger), nog een keer Maher (hard schot, naast), een dubbele kans voor Mahi (in beide gevallen is Schuurman de sta-in-de-weg) en Douvikas, die de bal over het doel kopt.

Zondagsschot op donderdagmiddag
Aan de andere kant van het veld is het team uit Deventer wel trefzeker. Spits Isac Lidberg passeert Fabian de Keijzer met een zondagsschot op een donderdagmiddag. Via de lat en de doelman gaat de bal binnen: 1-0. 

Op jacht naar meer
In de tweede helft repareert FC Utrecht die achterstand dus al snel en gaat het team van Hoofdtrainer René Hake vervolgens op zoek naar een tweede doelpunt. Douvikas lijkt die te maken, maar zijn treffer gaat niet de boeken in; buitenspel. Ook Othmane Boussaid is er enkele malen dichtbij, maar schoten van de Belg worden gekeerd door Schuurman.

Veerman debuteert
Na een uur spelen komt Henk Veerman bij FC Utrecht in de ploeg. De spits maakt in Wenum-Wiesel zijn officieuze debuut voor de Utrechters en is binnen tien minuten dicht bij zijn eerste goal in het shirt van de Domstedelingen, maar daar steekt Schuurman met een knappe redding een stokje voor. Ook pogingen van Sander van de Streek (schot, net naast) en Mees Rijks (schot, voorlangs) leveren uiteindelijk niet de winnende treffer op die FC Utrecht gezien het spelbeeld en de kansenverhouding verdient. 

Weekend zonder Eredivisievoetbal
Komend weekend staat er geen Eredivisievoetbal op de rol, vanwege interlands. Voor FC Utrecht gaat de competitie verder op zaterdag 5 februari. Dan komt SC Cambuur op bezoek in Stadion Galgenwaard, waar die dag om 16.30 uur wordt afgetrapt. 

Go Ahead Eagles - FC Utrecht 1-1 (1-0)
31. Oscar Lidberg 1-0
47. Tasos Douvikas 1-1

Gele kaart: Mats Deijl (Go Ahead Eagles).

Toeschouwers: 0.

Opstelling Go Ahead Eagles:
Job Schuurman; Cuco Martina (46. Mats Deijl), Joris Kramer (46. Jay Idzes), Justin Bakker, Aventis Aventisian (46. Turan Tuzlacki); Philippe Rommens (59. Sam Crowther), Ragnar Oratmangoen (67. Stan ter Haar), Ogechika Heil (14. Quiermo Dumay); Iñigo Cordoba (46. Boyd Lucassen), Isac Lidberg (46. Jacob Mulenga), Frank Ross (67. Arantis Roep). 

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Mark van der Maarel, Djevencio van der Kust (67. Joshua Mukeh); Adam Maher, Othmane Boussaid, Quinten Timber, Sander van de Streek (79. Mees Rijks); Tasos Douvikas, Mimoun Mahi (60. Henk Veerman).