Eerste aanwinst seizoen 2022/2023: Taylor Booth

30 januari 2022

20-jarige Amerikaan komt over van FC Bayern München.

Middenvelder Taylor Booth is de eerste aanwinst van FC Utrecht voor het seizoen 2022/2023. De 20-jarige international uit de Verenigde Staten komt na deze jaargang transfervrij over van FC Bayern München en heeft in de Domstad een contract getekend tot medio 2025.

Als jeugdspeler speelde de Amerikaan, die tevens ook over een Italiaans paspoort beschikt, in de jeugdopleiding van Real Salt Lake in de Verenigde Staten. Op zestienjarige leeftijd maakte hij de overstap naar FC Bayern München. Vorig seizoen speelde Booth op huurbasis voor het Oostenrijkse Sankt-Pölten. Deze jaargang kwam de jonge Amerikaan vijftien keer in actie voor de beloftenploeg van FC Bayern München, waarin hij een keer scoorde en goed was voor vijf assists. Op 25 augustus 2021 maakte hij zijn officiële debuut voor FC Bayern München in de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi.

“Taylor is een enorm groot talent die momenteel bij Bayern München speelt en inmiddels ook is uitgenodigd voor het Amerikaans nationale elftal”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “We halen met hem een dynamische middenvelder binnen met veel voetballend vermogen. Het is een box-to-box speler die met veel energie speelt en daarmee is het echt een speler die in ons systeem past. We zijn er trots op dat we hem hebben kunnen overtuigen om voor ons te kiezen.”

“Het voelt gewoon als een perfecte stap voor mijn eigen ontwikkeling”, zo vertelt Booth. “In gesprekken met diverse personen binnen FC Utrecht ben ik overtuigd geraakt, waardoor ik enorm uitkijk naar dit avontuur. Ik ben een box-to-box middenvelder die balvaardig is en teamgenoten graag in het spel betrekt”, beschrijft de nieuweling zichzelf.