Davy van den Berg maakt seizoen af in Kerkrade

31 januari 2022

Middenvelder (21) op huurbasis naar Roda JC.

Middenvelder Davy van den Berg wordt door FC Utrecht voor de rest van dit seizoen verhuurd aan Roda JC Kerkrade. De 21-jarige voormalig jeugdinternational maakt per direct de tijdelijke overstap naar de nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie.

In de winterstop van 2019 sluit Van den Berg aan bij de beloftenploeg van FC Utrecht. De van PSV overgekomen middenvelder maakt op 18 oktober van dat jaar zijn debuut in Jong FC Utrecht en de Keuken Kampioen Divisie. Op 27 oktober 2020 zijn er voor Van den Berg voor het eerst speelminuten in de hoofdmacht van de Utrechtse FC. De Brabander valt in de TOTO KNVB Bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht in.

Een klein jaar later, op 29 augustus 2021, maakt Van den Berg zijn eerste speelminuten in de Eredivisie. De voormalig jeugdinternational valt in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord in.

“Voor Davy is het, in deze fase van zijn loopbaan, belangrijk om wekelijks speelminuten te kunnen maken. Bovendien is het voor hem goed om dat in een eerste elftal te kunnen doen. Daar komen andere facetten bij kijken dan bij een beloftenteam”, licht Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht toe. “We wensen Davy succes in Kerkrade en volgen de komende maanden uiteraard zijn ontwikkeling daar.”