Benaissa Benamar op huurbasis naar FC Volendam

13 januari 2022

Verdediger (24) half jaar verhuurd aan Eerstedivisionist.

Verdediger Benaissa Benamar verruilt Utrecht voor Volendam. De 24-jarige achterhoedespeler speelt komend half jaar op huurbasis voor FC Volendam. Benamar sluit per direct aan bij de selectie van die ploeg. Als FC Volendam dit seizoen promoveert naar de Eredivisie, wordt het huurcontract automatisch omgezet in een definitieve transfer.

Benamar kwam in de winterstop van het vorige seizoen over van Telstar. De centrale verdediger speelde namens FC Utrecht vijf Eredivisiewedstrijden en één partij in de TOTO KNVB Beker.

“Het is Benaissa tot nu toe niet gelukt zich in Utrecht door te ontwikkelen tot een basisspeler. Gelet op de ambitie van Benaissa om in deze fase van zijn loopbaan veel speelminuten te maken, zijn we in samenspraak met hem op zoek gegaan naar een goede oplossing voor beide partijen”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam uit. “Die hebben we gevonden in de vorm van een huurperiode bij FC Volendam, met een automatische verkoop bij promotie. We wensen Benaissa veel succes in Volendam.”