Beloftenploeg lijdt nederlaag tegen FC Eindhoven

14 januari 2022

Na sterke eerste helft delft Jong FC Utrecht onderspit in Eindhoven: 4-0.

Jong FC Utrecht is er niet in geslaagd om voor een primeur te zorgen in het Jan Louwers Stadion. Aan de Aalsterweg in Eindhoven kwam de ploeg van Darije Kalezic in de eerste helft nog goed voor de dag, echter waren de Eindhovenaren in de tweede helft duidelijk de betere partij: 4-0.

Rayan El Azrak gaat achter de bal staan wanneer Jong FC Utrecht een vrije trap krijgt op de rand van het zestienmetergebied halverwege de eerste helft. Hij legt aan, haalt uit en ziet zijn schot op mooie wijze uit de bovenhoek geplukt worden door doelman Nigel Bertrams van FC Eindhoven. In die eerste helft hebben de Utrechtse talenten minimaal een doelpunt verdiend, maar die goal blijft uit. In het tweede bedrijf van de wedstrijd komen de Utrechtse talenten er niet aan te pas en voert de thuisploeg de boventoon.

Gelijkopgaande openingsfase
Aftasten, dat is het woord dat past bij de eerste minuten van de wedstrijd tussen FC Eindhoven en Jong FC Utrecht in het Jan Louwers Stadion vanavond (vrijdag). Beide ploegen zoeken openingen in de verdediging van de tegenstander, maar vooralsnog komen die kansen er niet. Charles-Andreas Brym is namens de thuisploeg dichtbij het eerste doelpunt van de avond, maar zijn schot verdwijnt in het vangnet. Aan de andere kant probeert Ayman Sellouf iets te forceren met een afstandsschot, maar ook die poeier mist precisie.

Deksel op de neus
Nadat Derensili Sanches Fernandes voor de rust de uitgelezen kans krijgt op de openingstreffer, hij mist een-op-een met Bertrams, krijgen de Utrechtse talenten in de tweede helft de deksel op de neus gepresenteerd. Jort van der Sande wordt vanaf de zijkant bediend door Valentino Vermeulen en daar weet de Eindhovense spits raad mee. Hij kopt de bal tegen de touwen buiten bereik van Kevin Gadellaa: 1-0.

Brym gooit wedstrijd op slot
De Domstedelingen proberen daarna de rug te rechten maar FC Eindhoven is in de tweede helft fysiek sterker. Brym zorgt met een laag schot en een intikker binnen een tijdsbestek van acht minuten dat het verschil op het scorebord drie wordt. Gadellaa heeft in de tussentijd nog een uitstekende redding verricht op een schot van diezelfde Brym, dat een grotere uitslag op dat moment voorkomt. Joey Sleegers deelt vlak voor het einde van de wedstrijd alsnog de laastste tik uit: 4-0.

Vrijdag thuis tegen FC Dordrecht
Aanstaande vrijdag speelt Jong FC Utrecht op Sportcomplex Zoudenbalch tegen FC Dordrecht. De Dordtenaren staan momenteel op een laatste plek gepositioneerd in de Keuken Kampioen Divisie. Eerder dit seizoen werd er in het Riwal Hoogwerkers Stadion gelijkgespeeld tegen de Zuid-Hollanders. Nick Venema bracht de Utrechtse talenten destijds tot twee keer toe terug in de wedstrijd. Die wedstrijd eindigde in 2-2. Vrijdag wordt er om 20.00 uur afgetrapt in Utrecht.

FC Eindhoven - Jong FC Utrecht 4-0 (0-0)
50. Jort van der Sande, 1-0.
67. Charles-Andreas Brym, 2-0.
74. Charles-Andreas Brym, 3-0.
90. Joey Sleegers, 4-0.

Gele kaarten: Collin Seedorf, Valentino Vermeulen, Jasper Dahlhaus (FC Eindhoven), Kjeld van den Hoek, Mohamed Akharaz (Jong FC Utrecht).