Beloftenploeg grijpt mis in de mist

10 januari 2022

Jong FC Utrecht verliest op eigen veld van Jong Ajax: 0-2.

De beloftenploeg van FC Utrecht heeft een nederlaag in de eerste competitiewedstrijd van 2022 niet kunnen voorkomen. Jong FC Utrecht ging vanavond (maandag) op een mistig Sportcomplex Zoudenbalch met 0-2 onderuit tegen Jong Ajax. 

Een aloude voetbalwet is het, en die blijkt ook in 2022 nog geldig: ‘Als je het doelpunt zelf niet maakt, dan doet je tegenstander dat wel.’ Jong FC Utrecht ervaart het aan den lijve in een spannende partij tegen Jong Ajax. Terwijl de talenten uit de Domstad in de tweede helft van de match steeds vaker en steeds dichterbij de gelijkmaker zijn, valt het beslissende doelpunt aan de andere kant van het veld. Christian Rasmussen werkt in de blessuretijd de 0-2 binnen. 

Op jacht naar de gelijkmaker
Op een mistig Sportcomplex Zoudenbalch is Jong FC Utrecht dan al dik 75 speelminuten op jacht naar een gelijkmaker. Remco Balk en Raymond Huizing doen voor de break al pogingen die te scoren, evenals Ayman Sellouf. 

Kansen na de rust
Na de pauze, als de mist steeds dichter wordt en het kwik steeds verder daalt, neemt de Utrechtse druk op het door Charlie Setford verdedigde doel verder toe. Een schot van Balk wordt geblokt, evenals een poging van Huizing, die even later een schot met links net naast het doel ziet gaan. Eros Maddy doet ook nog een duit in het zakje, evenals wederom Huizing, die met een kopbal voor gevaar zorgt. Dat levert niet de gewenste goal op, en dat geldt ook voor schoten van Balk en invaller Mohamed Akharaz.

Ivar Jenner en Mohamed Akharaz maken debuut
Akharaz is één van de twee debutanten in het team van Jong FC Utrecht. Waar de topscorer van FC Utrecht O18 een kwartier voor tijd binnen de lijnen komt, daar is voor Ivar Jenner zelfs een basisplaats gereserveerd. De middenvelder beleeft zo een wel heel bijzondere dag; het is namelijk ook nog eens zijn achttiende verjaardag. 

Kortste eind
Maar hij, evenals zijn tien ploegmakkers, kan niet voorkomen dat Jong Ajax na een kwartier spelen de leiding neemt aan de Koningsweg. Aanvoerder Youri Regeer zet de Amsterdammers op een voorsprong (0-1) en die blijken ze ook niet meer uit handen te geven. Zo breidt Jong Ajax de ongeslagen reeks uit naar dertien duels, waarvan acht overwinningen. Jong FC Utrecht doet er alles aan die serie tot een einde te brengen, maar trekt ondanks verwoede pogingen aan het kortste eind.

Vrijdag: FC Eindhoven-uit
De volgende wedstrijd voor Jong FC Utrecht is aanstaande vrijdag al. Dan reist het team uit de Domstad af naar Eindhoven. In het Jan Louwers Stadion is daar die dag vanaf 20.00 uur de plaatselijke FC de tegenstander.

Jong FC Utrecht - Jong Ajax 0-2 (0-1)
16. Youri Regeer 0-1
90+1. Christian Rasmussen 0-2

Gele kaarten: Imanuel Bonsu, Raymond Huizing (Jong FC Utrecht), Nordin Musampa, Steven van der Sloot (Jong Ajax).

Toeschouwers: 0.

Scheidsrechter: Laurens Gerrets. 

Opstelling Jong FC Utrecht:
Kevin Gadellaa; Raymond Huizing (82. Julliani Eersteling), Rick Meissen, Kjeld van den Hoek, Djevencio van der Kust; Imanuel Bonsu, Ivar Jenner (76. Mohamed Akharaz), Mees Rijks (60. Derensili Sanches Fernandes); Eros Maddy, Remco Balk, Ayman Sellouf. 

Opstelling Jong Ajax:
Charlie Setford; Steven van der Sloot, Olivier Aertssen, Nordin Musampa, Terrence Douglas; Donny Warmerdam, Kian Fitz-Jim, Youri Regeer; Christian Rasmussen, Giovanni Manson Ribeiro (73. Diya Jeroumi), Kristian Hlynsson (90. Ar’jany Martha).