'2022 is het jaar van de volharding'

06 januari 2022

Algemeen Directeur Thijs van Es bijt het spits af in de eerste Directie Donderdag van 2022.

In het nieuwe jaar draait het om volharding, zo vertelt Algemeen Directeur Thijs van Es van FC Utrecht in de eerste aflevering van Directie Donderdag van 2022. Van Es maakt van de gelegenheid gebruik om terug te blikken op 2021 en laat zijn licht schijnen op wat het nieuwe jaar voor FC Utrecht zoal te brengen heeft.

“Wij willen het liefste in verbinding staan met iedereen en contact kunnen maken, maar daarin worden we natuurlijk beperkt door de coronapandemie”, aldus Van Es vanuit Stadion Galgenwaard, dat helaas al enkele maanden niet door de trouwe supporters en Business Club-leden van de Utrechtse FC kan worden bezocht vanwege coronamaatregelen. “Ik hoop dat, zeker tijdens de lichtjesactie, iedereen om ons heen de verbinding heeft gevoeld die FC Utrecht continu blijft zoeken, ook in deze lastige periode.”

“2022 is het jaar van de volharding. We hebben niet voor niets een nieuwe strategie ingezet, ongeveer anderhalf jaar geleden. Een strategie die de club groter en sterker moet maken”, richt Van Es zijn blik op het hier en nu – en de toekomst. “Dit jaar gaan we een nieuwe fase in als het gaat om Traiectum, de samenwerking met de andere sportclubs. Aan de andere kant is er de gebiedsontwikkeling die een nieuwe fase ingaat. Er wordt nu een detailplan uitgewerkt waarin we zicht gaan krijgen op wat op welke plek zit rond het stadion. Maar ook: volharding op voetbaltechnisch vlak. Top 6 is onze ambitie voor dit seizoen, om langzaam door te stappen in de komende seizoenen naar een nog betere positie. Daar moeten we ook in volharden, dat we dat met elkaar bereiken. Want dat faciliteert ook de groei van de club.”

Tot slot gaat Van Es in op de ontwikkelingen rondom het stadiondossier; het traject rondom de overname van Stadion Galgenwaard. “Mijn levensmotto is: de aanhouder wint. We zitten wat dat betreft in het allerlaatste stadium van de onderhandelingen. Daarover kan ik in detail niet veel vertellen”, zegt de Algemeen Directeur van FC Utrecht. “We zullen spoedig komen met nieuws op dat vlak. Dat is onze wens en we zijn er vol voor aan het gaan. Of er op dit vlak witte rook komt in 2022? Dat is zeker de wens.”

Bekijk het volledige gesprek met Van Es: