FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 12 Eredivisiepartijen tegen Sparta Rotterdam. Daarvan werden er door de Utrechters 10 gewonnen.

Alleen tegen FC Dordrecht en sc Heerenveen heeft FC Utrecht een even zo lang lopende ongeslagen reeks in de Eredivisie. Voor Sparta Rotterdam is de winstloze reeks tegen FC Utrecht juist de op één na langst lopende serie zonder winst tegen een specifieke tegenstander in de Eredivisie, na PSV. Tegen die ploeg zijn de Spartanen 19 partijen op rij zonder overwinning.

FC Utrecht won eerder dit seizoen met 4-0 van Sparta Rotterdam. In Stadion Galgenwaard maakten Adam Maher, Mark van der Maarel, Tasos Douvikas en Simon Gustafson de Utrechtse goals.

FC Utrecht heeft in de laatste 3 ontmoetingen met Sparta Rotterdam in de Eredivisie de nul gehouden.

Op de teller van Sparta Rotterdam staan na 19 speeldagen in de Eredivisie 14 punten. Deze eeuw stond de Kasteelclub 2 keer eerder op 14 punten of minder na 20 wedstrijden; 13 stuks in 2000/2001 en 11 in 2017/2018.

FC Utrecht staat met 29 punten na 19 partijen op plek 7 in de Eredivisie. Van die 29 punten pakten de Utrechters er 21 op eigen veld en 8 in uitduels.

Van de laatste 15 Eredivisiewedstrijden die Sparta Rotterdam speelde, won de ploeg uit Zuid-Holland er 1. Dat was in Tilburg tegen Willem II: 0-3.

De laatste 4 wedstrijden die Sparta Rotterdam in de Eredivisie voetbalde, eindigden allemaal in een gelijkspel.

Sven Mijnans en Bart Vriends staan samen op de eerste plaats van het clubtopscorersklassement van Sparta Rotterdam. Allebei vonden zij 3 keer het net dit seizoen. Amersfoorter Vriends is een oud-speler van FC Utrecht.

Ook de clubtopscorer van FC Utrecht heet Bart en komt uit Amersfoort: Ramselaar. Hij was tot nu toe goed voor 6 goals in de Eredivisie dit seizoen.

Tijdens de vorige speelronde pakte Sparta Rotterdam een punt dankzij een doelpunt van Adrián Dalmau. De spits kwam deze winter over van FC Utrecht, en speelt tijdens zijn eerste thuiswedstrijd namens de Rotterdammers dus direct tegen zijn vorige club. Dalmau scoorde namens FC Utrecht 8 keer in 35 duels.

Trainer Henk Fraser van Sparta Rotterdam speelde in het verleden voor FC Utrecht.

Mark van der Maarel speelde 285 Eredivisiewedstrijden namens FC Utrecht en kan Ton de Kruijk’s aantal van 286 duels dus evenaren als hij tegen Sparta Rotterdam in actie komt. In dat geval staan Van der Maarel en De Kruijk samen op een gedeelde vijfde plek op de lijst van spelers met de meeste Eredivisieduels namens FC Utrecht. Van der Maarel heeft dan al snel de volgende op die ladder in het vizier: Herman Verrips, die 298 keer in de Eredivisie speelde namens FC Utrecht.

Bij Sparta Rotterdam staan Bryan Smeets op scherp en keert Adil Auassar terug van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO