'Welcome 2 The Jungle!'

08 februari 2022

De tegel van... Maurice en Robin Ramaekers.

De Grâchmuur in Stadion Galgenwaard wordt sinds het begin van dit jaar gevuld met bedrukte tegels. Tegels van jullie, supporters van FC Utrecht! In deze rubriek, genaamd ‘De tegel van’, lichten we in wedstrijdmagazine FC Today elke thuiswedstrijd één supporterstegel uit. Want: achter iedere tegel zit een eigen verhaal!

In deze editie nemen we een kijkje langs de Cityside. Daar hangt de tegel van Maurice en Robin Ramaekers. Vader en dochter die sinds jaar en dag met elkaar samen naar Stadion Galgenwaard afreizen. In een gesprek met de in Hilversum woonachtige FC Utrecht-supporters worden er tradities besproken, komen er voorbeelden aan bod wordt er teruggeblikt op de mooiste wedstrijd die de twee samen hebben meegemaakt.

De spreuk die Maurice en Robin op hun tegel aan de westzijde van Stadion Galgenwaard hebben hangen luidt: ‘Welcome 2 The Jungle!’. Vader Maurice licht die leus met alle plezier toe: “Welcome 2 The Jungle is onze spreuk en zo voelen wij het ook. Het gevoel dat we de tegenstander moeten geven is dat ze binnenlopen in onze jungle, De Galgenwaard, met onze regels en met onze twaalfde man.” Die tegel houdt verband met de Amerikaanse rockbandGuns N’ Roses zo vertelt Maurice, die al sinds 2002 wedstrijden van FC Utrecht bezoekt: “Mijn dochter voetbalt zelf ook, en is net zo fanatiek op de Cityside als ik. Het is een prachtig vader-dochter moment als we traditiegetrouw in de auto Guns N’ Roses opzetten om in de stemming te komen. Heel hard zingen we dan mee en laden we ons op voor de wedstrijd, op de tonen van ‘Welcome to The Jungle’ en ‘Sweet Child O’ Mine’.”

Dochter Robin heeft het FC Utrecht-DNA dus overgenomen van haar vader Maurice. Helaas kan Robin al een tijdje niet meer zelf voetballen bij haar club SC ’t Gooi door een kruisbandblessure. Echter haalt ze veel energie uit Willem Janssen, die een tijdje terug hetzelfde overkwam: “Willem Janssen is echt een voorbeeld voor mij, ik haal heel veel kracht uit de positieve instelling van hem en de comeback die hij heeft gemaakt”, aldus Robin. Als er gevraagd wordt naar de mooiste ervaring die vader en dochter samen hebben meegemaakt in Stadion Galgenwaard, hoeven ze niet lang te twijfelen: “Onze mooiste ervaring samen was de play-off wedstrijd tegen AZ toen Nacer Barazite de winnende penalty voor onze neus erin schoot en het hele stadion als het ware ontplofte, dat was genieten!”