Afgaande op ruim een uur spelen van de wedstrijd van FC Utrecht O18 tegen Feijenoord O18 kon het haast niet anders of de thuisploeg kon een goed resultaat tegemoet zien.

In het 1e bedrijf van deze partij voetbalde de thuisploeg goed. Het spel van Feijenoord O 18 werd vakkundig geneutraliseerd, want de Rotterdammers kwamen niet heel erg vaak gevaarlijk voor het doel van Sep van der Heijden. Het hield rond het strafschopgebied op. Aan de andere kant toonde de Utrechtse jongelingen hun spierballen, met grote kansen voor de thuisploeg. Zoals bijvoorbeeld het schot van Aurelio Oehlers, waardoor de bal via de binnenkant van de doelpaal weer terug het veld in ketste. Dan heb je als thuisploeg de (doel)punten hard nodig, en dan zit het je gewoon vet tegen. Het riep herinneringen op van situaties uit eerdere wedstrijden, zoals bij Sparta O18 en sc Heerenveen O18. Ook toen konden de Utrechters de trekker niet overhalen.

Ja, de ongeschreven wet in het voetbal zegt dan dat, als je zelf je kansen onbenut laat, de goal aan de andere kant valt. En dat ging ook vandaag op. Twee goals binnen 2 minuten zorgden ervoor dat Feijenoord met een 0-2 voorsprong ging rusten. Tegen de verhouding in? Ja. Maar daar zaten de Rotterdammers niet mee. Efficiënt? Zeker. Daar valt voor de thuisploeg nog wat van te leren.

Ja, wat zeg je als trainer dan in de rust? Nou, de waarheid, n.l. dat het zeker nog geen verloren wedstrijd is. Dat het strijdplan klopt. Dat de uitvoering op punten beter kan. En dat dan het resultaat vanzelf gaat komen. Want kansen hebben we zat gecreëerd. Dat, dus.

Helaas, hoe anders pakte het in de 2e helft uit. Na een uur spelen hadden de bezoekers de score verdubbeld. Het werd uiteindelijk nog erger: 0-6 eindstand. De laatste fase leek voor de Rotterdammers wel een afsluitende training, zo gemakkelijk ging het hun af. FC Utrecht O18 had zijn kruit verschoten en droop verslagen af.

Lees onder het verslag van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend!