Vorige week speelde FC Utrecht O13 een belangrijke wedstrijd voor het najaarskampioenschap tegen AZ O13. Nadat deze wedstrijd met wat ongeluk met 1-1 gelijk werd gespeeld wist FC Utrecht O13 wel wat het te doen stond om nog najaarskampioen te worden: een doelsaldo goedmaken van 22.

In de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Heerenveen O13 had FC Utrecht O13 8 minuten nodig om in het spel te komen. Na de mooie 1-0 van Noah Bout was het prijsschieten op het doel van Heerenveen O13. Binnen 20 minuten hadden Adam Attallihi (3x), Bright van Dijk en Rutger Niezing de scoren al opgekrikt naar 6-0. Door de hoge druk van FC Utrecht O13 kwam Heerenveen O13 maar moeilijk aan het voetballen. Op de momenten dat Heerenveen O13 wel de aanvallers kon bereiken stond daar een hele solide verdediging van FC Utrecht O13 waar ook O12 keeper Rik Scholten goed zijn mannetje stond met een aantal mooie reddingen.

Met een ruststand van 8-0 (nog 2x Attillihi) was FC Utrecht O13 goed op weg om doelsaldo goed te maken. Ook in de tweede helft werd er volop aangevallen. De druk bleef hoog en Heerenveen O13 hield de bal soms met kunst- en vliegwerk uit het doel. Toch lukte het FC Utrecht O13 nog 5 keer om de opgetrokken Heerenveen muur te slechten. Attallihi (3x), Olivier Goedewacht en Noah Bout konden goede aanvallen van FC Utrecht O13 zijde nog tot doelpunt promoveren. Helaas was een onoplettend moment genoeg voor Heerenveen O13 om de stand toch iets dragelijker te maken voor de gasten uit het Noorden.

Met de 13-1 overwinning maakt FC Utrecht O13 nog altijd kans om najaarskampioen te worden. Op zaterdag 26 februari staat de uitwedstrijd tegen Zeeburgia O13 op het programma waar de overige 10 doelpunten gemaakt moeten worden. Als het team net zo goed kan samenspelen als de wedstrijd tegen Heerenveen O13 dan is dat zeker nog mogelijk. Aan de drive van de spelers zal het in ieder geval niet liggen.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de thuiswedstrijden!