Waterballet zonder winnaar

20 februari 2022

FC Utrecht speelt in kletsnat Stadion Galgenwaard gelijk tegen Vitesse: 1-1.

Een waterballet zonder winnaar: FC Utrecht - Vitesse eindigde vanavond (zondag) in 1-1. In een kletsnat Stadion Galgenwaard kwamen de Utrechters via een treffer van Moussa Sylla op voorsprong. Vitesse-verdediger Danilho Doekhi bepaalde de eindstand, door een goal in de blessuretijd, op 1-1.

Met bakken komt het uit de lucht: niet alleen tijdens de wedstrijd, maar ook in de uren ervoor. Pluvius zet boven Nederland, en zeker ook boven Utrecht, alle sluizen open. Het gevolg: een FC Utrecht - Vitesse dat een waar waterballet is.

Clash met de elementen
Ballen stuiteren door of blijven juist liggen in plassen. Zelfs de ogenschijnlijk meest eenvoudige passes zijn ineens flinke uitdagingen; naast een strijd tegen de tegenstander is het treffen tussen de Utrechters en de Arnhemmers ook een clash met de elementen. Een strijd waar ruim 16.800 toeschouwers aan het Herculesplein getuige van zijn. 

Sylla opent de score
Zij zien hoe Moussa Sylla de score opent. De Fransman profiteert maximaal van een terugspeelpass van Jacob Rasmussen op sluitpost Jeroen Houwen. Op het doorweekte veld bereikt de bal de goalie niet, waarna Sylla in twee instanties - de eerste poging strand in de modder vlak voor de doellijn - trefzeker is: 1-0.

Vitesse slaat terug
In de blessuretijd van de wedstrijd slaat Vitesse terug. Een opportunistische poging van verdediger Danilho Doekhi is de Utrechtse defensie, doelman Fabian de Keijzer incluis, te machtig: 1-1.

Geen winnaar
Zo krijgt een wedstrijd die door arbiter Allard Lindhout twee keer wordt stilgelegd vanwege het feit dat er vanuit het gastenvak vuurwerk op het veld en in andere tribunevakken wordt gegooid geen winnaar. En blijft FC Utrecht staan op plek zeven in de Eredivisie. 

Zondag: sc Heerenveen-uit
Zondag speelt de ploeg van Hoofdtrainer René Hake in Friesland tegen sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion gaat de bal die dag om 20.00 uur rollen. De volgende thuismatch van FC Utrecht is op zondag 13 maart. PSV komt dan op bezoek in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht - Vitesse 1-1 (1-0)
14 Moussa Sylla 1-0
90+2 Danilho Doekhi 1-1

Gele kaarten: Sander van de Streek, Moussa Sylla, Adam Maher (FC Utrecht), Sondre Tronstad, Maximilian Wittek (Vitesse).

Rode kaart: 65 Adrian Grbic (Vitesse).

Toeschouwers: 16.886.

Scheidsrechter: Allard Lindhout.

Opstelling FC Utrecht: 
Fabian de Keijzer; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn (77. Willem Janssen), Mark van der Maarel, Django Warmerdam; Adam Maher, Quinten Timber (77. Joris van Overeem); Moussa Sylla, Sander van de Streek, Bart Ramselaar; Henk Veerman (86. Tasos Douvikas).

Opstelling Vitesse: 
Jeroen Houwen; Dominik Oroz (53. Adrian Grbic), Danilho Doekhi, Jacob Rasmussen; Eli Dasa, Matus Bero (90+6. Tomás Hájek), Sondre Tronstad, Toni Domgjoni (75. Thomas Buitink), Maximilian Wittek; Loïs Openda, Nikolai Baden Frederiksen (90+7. Daan Huisman).