‘Op naar een mooie tweede seizoenshelft, met steun van supporters’

03 februari 2022

Een terugblik op de afgelopen transferperiode met Technisch Directeur Jordy Zuidam.

De winterse transfermarkt is gesloten. In deze editie van Directie Donderdag maken we de balans op van de afgelopen transferperiode met Technisch Directeur Jordy Zuidam. In het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht bespreken we onder andere het aantrekken van Henk Veerman, het vertrek van Denso Kasius en de ambities voor het restant van het seizoen.

“Als je praat over de inkomende transfers dan denk ik dat Henk Veerman natuurlijk veel heeft losgemaakt”, blikt Zuidam terug op het binnenhalen van de Volendammer. “Met Veerman hebben wij een extra wapen kunnen toevoegen aan onze selectie. Ook het verhaal achter de transfer, dat hij een belofte heeft gedaan voor een overleden vriend die fanatiek FC Utrecht-supporter was en die belofte ook is nagekomen heeft veel losgemaakt. Daar ben ik wel trots op.”

Over het vertrek van Denso Kasius vertelt Zuidam het volgende: “Complimenten daarvoor naar de scouting, die in 2018 ervoor gezorgd heeft dat hij de jeugdopleiding binnen is gekomen. Vanuit de jeugdopleiding maakte hij de stap naar Jong FC Utrecht met als doel om na een verhuurperiode bij FC Volendam terug te keren als speler van ons eerste elftal. In deze transfer window is er zoveel interesse voor hem gekomen dat wij een prima uitgangspositie hadden om een hele belangrijke deal voor de club te maken, financieel gezien.”

De kaarten zijn geschud en het is duidelijk met welke selectie de Domstedelingen het seizoen 2021/2022 zullen voortzetten. “We zijn nu zes jaar lang in de top-6 geëindigd en we willen daarin stappen maken. We hebben nog de volledige kans om ons te verbeteren ten opzichte van afgelopen seizoen en daar zullen we ook voor spelen. Op naar een mooie tweede seizoenshelft, met steun van de supporters”, sluit Zuidam deze editie van Directie Donderdag af.

Bekijk hier de volledige aflevering, waarin Zuidam ook dieper ingaat op de situatie rondom Naoki Maeda, de uitgaande (huur)transfers van verschillende spelers die afgelopen weken tot stand kwamen en de aflopende contracten van diverse FC Utrecht-spelers: