Nederlaag voor beloften, ondanks sterke tweede helft

04 februari 2022

Jong FC Utrecht moet de punten aan koploper FC Volendam laten: 2-0.

Jong FC Utrecht speelde vanavond (vrijdag) een prima tweede helft op bezoek bij FC Volendam, maar kon de voor de break opgelopen averij in het Kras Stadion niet meer herstellen. In een partij waarin Deveron Fonville, Rocco Robert Shein en Dylan Timber hun debuut in Jong FC Utrecht en de Keuken Kampioen Divisie maakten, werd het 2-0 voor Het Nieuwe Oranje. 

Een moment van onachtzaamheid in de opbouw resulteert in balverlies bij Jong FC Utrecht. Koploper FC Volendam, spelend met de zweem van onoverwinnelijkheid die hoort bij een ongeslagen reeks van 21 wedstrijden, haalt het meeste uit die slordigheid. Binnen een paar balcontacten, razendsnel, staat Bilal Ould-Chikh oog in oog met Thijmen Nijhuis. Op de droge knal van de FC Volendam-rechtsbuiten met een verleden in de Domstad is de goalie van de Utrechtse talentenploeg kansloos. Na dik een half uur spelen verdubbelen de Noord-Hollanders de marge: 2-0.

Kansen voor de Utrechtse talenten
Het maakt de missie van Jong FC Utrecht, dat speelt tegen de ranglijstaanvoerder van de Keuken Kampioen Divisie, er niet eenvoudiger op. Desalniettemin zijn er in de eerste helft ook kansen voor het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic, dat via onder anderen Ayman Sellouf en Derensili Sanches Fernandes keeper Filip Stankovic op de proef stelt. Maar de sluitpost heeft in beide gevallen een passend antwoord op de Utrechtse schoten in huis. 

Paal staat aansluitingstreffer in de weg
Na de break moet de goalie van de Volendammers nog veel vaker aan de bak. Al snel duikt Mees Rijks voor hem op, maar het ontbeert de Utrechters aan geluk: de paal voorkomt een aansluitingstreffer. Een schot van Sellouf, even later, wordt geblokt. En Sanches Fernandes zet Stankovic ook aan het werk, net zoals Rijks dat ook nogmaals doet. Captain Ruben Kluivert is met een kopbal nog dreigend, maar ook hij krijgt het niet voor elkaar Stankovic te passeren.

FC Volendam houdt marge intact
En zo blijft FC Volendam het comfort genieten van een marge van twee doelpunten. De eerste treffer van het team van Wim Jonk wordt al na elf minuten gevierd door de toeschouwers die naar het Kras Stadion zijn gekomen. Zij zien hoe een zwabberbal van Robert Mühren vanuit een vrije trap wordt gekeerd door Nijhuis, waarna Gaetano Oristanio vanuit de rebound de score opent (1-0). 

Drie debutanten
FC Volendam-uit is voor drie spelers van Jong FC Utrecht een wedstrijd om niet snel meer te vergeten. Een klein kwartier voor tijd maken drie voetballers hun debuut in Jong FC Utrecht én de Keuken Kampioen Divisie. Dat geldt voor de 18-jarige Deveron Fonville, de eveneens 18-jarige Rocco Robert Shein en de 21-jarige Dylan Timber. 

Maandag: Helmond Sport-thuis
Maandag geldt: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Die dag komt Helmond Sport op bezoek op Sportcomplex Zoudenbalch. Daar begint het duel tussen Jong FC Utrecht en de Brabanders om 20.00 uur. 

FC Volendam - Jong FC Utrecht 2-0 (2-0)
12 Gaetano Oristanio 1-0
35 Bilal Ould-Chikh 2-0

Gele kaarten: Bilal Ould-Chikh (FC Volendam).

Toeschouwers: 1.600.

Scheidsrechter: Clay Ruperti.

Opstelling FC Volendam:
Filip Stankovic; Achraf Douiri, Damon Mirani, Benaissa Benamar, Josh Flint (63. Dean James); Boy Deul (63. Calvin Twigt), Walid Ould-Chikh, Gaetano Oristanio (63. Francesco Antonucci); Bilal Ould-Chikh (78. Darius Johnson), Robert Mühren, Daryl van Mieghem. 

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Julliani Eersteling, Ruben Kluivert (78. Dylan Timber), Joshua Mukeh, Gabriël Culhaci (78. Rocco Robert Shein); Ivar Jenner (63. Albert Lottin), Yuya Ikeshita, Derensili Sanches Fernandes (78. Deveron Fonville); Eros Maddy (69. Mohamed Mallahi), Mees Rijks, Ayman Sellouf.