Jong FC Utrecht pakt volle buit op De Herdgang

14 februari 2022

Utrechtse talenten winnen voor het eerst in Eerste Divisie in Eindhoven: 0-2.

Jong FC Utrecht heeft een fraaie overwinning geboekt tegen Jong PSV. Op PSV Campus de Herdgang wist de beloftenploeg uit Utrecht met 0-2 te winnen van de Eindhovenaren. Mees Rijks en invaller Sylian Mokono waren trefzeker namens Jong FC Utrecht.

De Utrechtse talenten hebben al twee grote kansen gemist als Gabriël Culhaci in minuut 38 van de wedstrijd doorbreekt aan de linkerkant van het veld. Een voorzet perfect op maat bereikt vervolgens Mees Rijks die zijn tweede kans van de wedstrijd niet onbenut laat. Hard schiet hij de voorzet achter doelman Vincent Müller die kansloos is op de inzet van de Jong FC Utrecht-aanvaller. De Domstedelingen pakken de leiding, die niet meer uit handen wordt gegeven.

Sterke start
Voorafgaand aan het doelpunt van Rijks hebben de Domstedelingen al drie aardige mogelijkheden gecreëerd. En kopbal van diezelfde Rijks is even daarvoor een prooi voor doelman Müller en een inzet van Remco Balk wordt vlak voorlangs het Eindhovense doel geschoten. Ook Ayman Sellouf stelt de Brabantse achterhoede op de proef met een harde knal die uiteindelijk uit de doelmond wordt gebokst door Müller.

Jong FC Utrecht efficiënter
De thuisploeg heeft gedurende de wedstrijd het meeste balbezit, maar achterin staat Jong FC Utrecht vandaag als een huis. De Brabanders vinden geen openingen in de defensie en grote kansen worden niet weggegeven door de Utrechtse talenten. Tommy St. Jago zorgt daarentegen wel voor dreiging, hij kopt de bal snoeihard op de lat en de Eindhovenaren komen met de schrik vrij. Niet veel later is het Mohamed Nassoh die de gelijkmaker op de schoen heeft, maar Eric Oelschlägel ziet dat schot rakelings naast het doel vliegen.

Mokono valt in en beslist duel
Op 24 september 2020 maakte hij zijn laatste minuten in het elftal van Jong FC Utrecht. Tot vanavond (maandag) minuut 55. Hij vervangt Ruben Kluivert en mag na blessureleed dus weer minuten maken voor de beloftenploeg en dat doet hij met verve. Een kleine tien minuten voor tijd kapt hij vanuit de rechterkant van het veld naar binnen, haalt uit en ziet de bal prachtig in de bovenhoek verdwijnen. Jong FC Utrecht gaat winnen, dat doet het mede dankzij deze prachtgoal van Sylian Mokono.

Excelsior naar Sportcomplex Zoudenbalch
Volgende week mag de beloftenploeg wederom aantreden op maandagavond. Over precies zeven dagen komt Excelsior namelijk op bezoek in Utrecht, de aftrap vindt wederom plaats om 20.00 uur. De Kralingers bezitten momenteel een zesde plek op de ranglijst en hebben tevens al een periodetitel op zak. In Rotterdam verloren de Utrechtse talenten eerder dit seizoen met 2-1. Eros Maddy was destijds verantwoordelijk voor het enige Utrechtse doelpunt.

Jong PSV - Jong FC Utrecht 0-2 (0-1)
38. Mees Rijks, 0-1
82. Sylian Mokono, 0-2

Gele kaarten: Remco Balk, Gabriël Culhaci, Joshua Mukeh (Jong FC Utrecht) en Nathan Markelo (Jong PSV).