Jong FC Utrecht op puntenjacht in Eindhoven

14 februari 2022

Beloftenploeg speelt vanavond (maandag) op De Herdgang tegen Jong PSV.

Jong FC Utrecht en Jong PSV sluiten vanavond speelronde 26 van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie af. Op De Herdgang in Eindhoven staan de beloftenploegen vanaf 20.00 uur tegenover elkaar.

Vorige week proefde de beloftenploeg van FC Utrecht voor het eerst dit jaar het zoet van de overwinning. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic, die vanwege een coronabesmetting afwezig was en wiens taken werden waargenomen door Rick Kruys, was met 3-2 te sterk voor Helmond Sport. Mees Rijks, Rocco Robert Shein en Ayman Sellouf verzorgden de Utrechtse doelpuntenproductie.

Jong PSV in vorm
Het Jong PSV van trainer Ruud van Nistelrooy legde het een week geleden af tegen Jong Ajax. In dat beloftenonderonsje, in Amsterdam, werd het 2-0 voor de Noord-Hollanders. Het was voor Jong PSV de eerste nederlaag van dit kalenderjaar. De Eindhovenaren versloegen dit jaar Almere City FC (5-1), VVV-Venlo (1-4), Excelsior (3-0) en Helmond Sport (2-0) en draaien mede dankzij die zeges mee in de bovenste regionen van de tweede periode.

Op jacht naar een primeur
Winnen van Jong PSV deed Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie nog nooit in Eindhoven. Drie keer hielden de Brabanders de punten op De Herdgang, één keer werd het gelijk. Dat was vorig seizoen. Djevencio van der Kust opende namens de Utrechters toen de score, Mathijs Tielemans maakte gelijk: 1-1. Eerder dit seizoen was Jong FC Utrecht op eigen veld te sterk voor Jong PSV. Goals van de inmiddels aan respectievelijk VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade verhuurde spelers Nick Venema en Davy van den Berg leverden de Utrechtse beloftenploeg een 2-1 zege op.

Live op televisie
ESPN zendt de wedstrijd Jong PSV – Jong FC Utrecht rechtstreeks uit. De uitzending van de wedstrijd die om 20.00 uur begint gaat om 19.50 uur van start. Vanuit Eindhoven doet FC Utrecht via Twitter en Instagram Stories verslag van de partij.