Jong FC Utrecht op bezoek bij koploper

04 februari 2022

FC Volendam-uit staat vandaag (vrijdag) op de rol voor de beloftenploeg van FC Utrecht.

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) een uitwedstrijd tegen FC Volendam. Het duel in het Kras Stadion is naast een clash met de koploper ook een weerzien met de nodige oude bekenden. De aftrap van het Keuken Kampioen Divisie-duel is om 20.00 uur.

De beloftenploeg van FC Utrecht vervolgt in Volendam de jacht op de eerste punten van dit kalenderjaar. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic speelde drie partijen in 2022, en trok in de duels met Jong Ajax, FC Eindhoven en FC Dordrecht aan het kortste eind. Middenvelder Rayan El Azrak verliet het team afgelopen week en is voor de rest van dit seizoen verhuurd aan VVV-Venlo. Daar staat de komst van Rocco Robert Shein tegenover. De jeugdinternational van Estland wordt gehuurd van FC Flora uit Tallinn en kan op het kunstgras in het Kras Stadion mogelijkerwijs zijn debuut voor Jong FC Utrecht maken.

FC Volendam bezig aan ijzersterke serie
Bij koploper FC Volendam zullen ze zich hun laatste – en enige – nederlaag van dit seizoen vermoedelijk nog maar amper heugen. Tijdens de tweede speeldag liepen de Noord-Hollanders tegen een ketser aan op eigen veld, waar ADO Den Haag met 1-3 te sterk bleek. In de 21 partijen die volgden, verloren de Volendammers niet één keer meer. Van de laatste vijf duels zetten ze er vier om in winst.

Aan elkaar gewaagd
Door de jaren heen zijn Jong FC Utrecht en FC Volendam steeds behoorlijk aan elkaar gewaagd. Van de elf eerdere ontmoetingen in de Eredivisie wonnen de talenten uit Utrecht er vier, tegenover zes overwinningen voor de Volendammers. Nooit was het verschil in een onderling treffen groter dan twee doelpunten; en zelfs die marge kwam maar twee keer voor. Wat de talenten uit de Domstad een extra boost kan geven: de vorige keer dat FC Volendam-uit werd gespeeld, namen de rood-witten de volle buit mee terug naar Utrecht. Op 11 september 2020 werd het 0-1 in het Kras Stadion. Hicham Acheffay was de matchwinner.

Weerzien met oude bekenden
Denso Kasius kwam in die partij nog als invaller binnen de lijnen bij Jong FC Utrecht. Hij speelde de voorbije periode op huurbasis voor FC Volendam, maar eerder deze week werd die huurperiode afgebroken en werd de rechtsback door FC Utrecht verkocht aan Bologna FC. Met Kasius dus geen weerzien in Volendam, maar er zijn nog de nodige andere oude bekenden in het team van trainer Wim Jonk. Wat te denken van Benaissa Benamar, die door de Utrechtse FC aan FC Volendam wordt verhuurd, voormalig eerste elftal-speler Bilal Ould-Chikh en oud-jeugdspelers Samir Ben Sallam, Ibrahim El Kadiri en Daryl van Mieghem.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
FC Utrecht doet vanuit het Kras Stadion live verslag van de uitpartij van de beloftenploeg via Twitter en Instagram Stories. Ook komen flitsen van de match voorbij in het schakelprogramma dat ESPN uitzendt.