Jong FC Utrecht gaat voor drie op een rij tegen TOP Oss

25 februari 2022

Vanavond (vrijdag) Keuken Kampioen Divisie-uitwedstrijd voor beloftenploeg.

Het beloftenteam van FC Utrecht speelt vanavond in het Frans Heesen Stadion tegen TOP Oss. De equipe van Hoofdtrainer Darije Kalezic gaat in het Osse Kuipje op jacht naar de derde opeenvolgende zege op de Ossenaren. De bal gaat in Noord-Brabant om 20.00 uur rollen.

Jong FC Utrecht produceerde afgelopen maandag op eigen veld twee keer zo veel schoten als tegenstander Excelsior (achttien om negen), schoot bovendien twee keer zo vaak op doel als de Kralingers (vier om twee) en grossierde in hoekschoppen vergeleken met de Rotterdammers (twaalf om één), maar trok na negentig minuten Keuken Kampioen Divisie-voetbal toch aan het kortste eind: 0-1 werd het voor de bezoekers. Daarmee kwam, tegen de verhoudingen in, een einde aan een reeks van achtereenvolgende overwinningen van het talententeam van Hoofdtrainer Darije Kalezic.

Eén punt en één pot minder
TOP Oss kwam op vrijdag 11 februari voor het laatst in actie. Die dag werd het team van Bob Peeters verslagen door FC Eindhoven (1-2). De laatste zege van de Ossenaren dateert van 28 januari. In een streekderby legden de rood-witten FC Den Bosch over de knie: 2-1. Tot Ons Plezier heeft één punt minder op de teller staan dan Jong FC Utrecht en speelde ook één wedstrijd minder; vorige week ging het uitduel met FC Dordrecht vanwege storm niet door.

Altijd alles of niets
Alles of niets: dat is het tot nu toe altijd geweest bij ontmoetingen tussen Jong FC Utrecht en TOP Oss in de Keuken Kampioen Divisie. De Utrechters en de Ossenaren stonden in de Eerste Divisie elf keer tegenover elkaar. Vier keer wonnen de talenten uit Utrecht, zeven keer was de volle buit voor de Brabanders.

Vorige twee onderlinge duels gewonnen
De laatste twee onderlinge ontmoetingen met de Ossenaren werden door Jong FC Utrecht gewonnen. Vorig seizoen werd het in Oss 0-4 voor Jong FC Utrecht, waarvoor Jeredy Hilterman (twee keer), Oussama Alou en Aurelio Oehlers scoorden. En deze jaargang, bij het treffen in Utrecht, won het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic met 2-1 dankzij goals van de inmiddels aan VVV-Venlo verhuurde spelers Nick Venema en Rayan El Azrak.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
De wedstrijd TOP Oss – Jong FC Utrecht begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. FC Utrecht doet vanuit het Frans Heesen Stadion rechtstreeks verslag via Twitter en Instagram Stories. Flitsen van het duel komen bovendien voorbij in het ESPN-programma Voetbal op Vrijdag: Schakelshow.