Hake: 'Het publiek kan een extra steun in de rug geven'

18 februari 2022

Hoofdtrainer René Hake beschouwt voor op FC Utrecht - Vitesse.

Van de elf competitiewedstrijden die FC Utrecht sinds begin 2020 in Stadion Galgenwaard speelde waarbij publiek aanwezig was, won de Utrechtse ploeg er liefst tien. De supporters, zo geeft Hoofdtrainer René Hake dan ook aan in de vooruitblik op de clash van zondag met Vitesse, kunnen de ploeg een extra steun in de rug geven. “En dat moeten we zelf afdwingen.”

“We moeten er goed naar kijken wat voor type we daar in het midden nodig hebben”, gaat Hake in op een mogelijke aanpassing van de formatie of opstelling. “Of het met twee spitsen diep kan, of dat er iemand daar kort onder moet spelen. Dat gaan we beslissen. Gedurende de week hebben we al op bepaalde accenten getraind. We gaan voor zondag de best mogelijke keuze maken.”

En over de fitheid van de spelersgroep zegt Hake vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht: “Dat ziet er goed uit. De meeste jongens zijn weer honderd procent aangesloten. Dat betekent dat we niet meer hoeven te twijfelen over of iemand de negentig minuten wel of niet kan volmaken.”

“Uiteindelijk moeten we het zondag zelf laten zien. Dat is het allerbelangrijkste”, vervolgt Hake. “De wedstrijd tegen Vitesse is een heel belangrijke. We moeten zorgen dat we vanaf minuut één goed bij de les zijn en dat we ervoor zorgen dat we op die manier het stadion meekrijgen. Het is heel belangrijk voor ons, voor de ploeg, om vanaf minuut één dat stadion achter ons te krijgen. Dat kan ons enorm helpen. En dat kan alleen maar als we bij de les zijn en als wij ervoor zorgen dat we de dingen doen die we graag willen. Het publiek kan een extra steun in de rug geven en dat moeten we zelf afdwingen.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing, waarin Hake ook ingaat op onder meer een stroeve start van een uiteindelijk toch goede trainingsweek, het spelen in een 4-4-2-systeem, de ontwikkeling van Djevencio van der Kust en wat er verwacht wordt van tegenstander Vitesse: