Hake: 'Dat is iets om van te genieten'

04 februari 2022

Hoofdtrainer René Hake laat zijn licht schijnen over de thuispartij tegen SC Cambuur.

Een weerzien met alle Seizoenkaarthouders en Business Club-leden. Dat wordt FC Utrecht – SC Cambuur morgen (zaterdag) in Stadion Galgenwaard. Dat is iets om naar uit te kijken, vindt Hoofdtrainer René Hake, die alvast vooruitblikt op het duel met de Leeuwarders.

SC Cambuur-thuis, dat is voor FC Utrecht een heel belangrijke wedstrijd, zo vertelt Hoofdtrainer René Hake vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum. “We kunnen een klein gaatje slaan naar SC Cambuur als wij ervoor zorgen dat we de wedstrijd winnen”, doelt de oefenmeester op het feit dat de marge tussen de Utrechtse nummer zeven en de Friese nummer acht van de Eredivisie dan kan worden vergroot van twee naar vijf punten.

“Het is alleen maar mooi dat er weer supporters bij de wedstrijd mogen zijn. Dat is iets om van te genieten”, zegt Hake, wiens team morgen (zaterdag) zal spelen in een Stadion Galgenwaard dat door alle Seizoenkaarthouders en Business Club-leden van de Utrechtse FC kan worden bezocht.

“We hebben niet de hele week iedereen voor handen gehad, maar nu we richting de wedstrijd komen, lijkt het allemaal de goede kant op te gaan”, gaat Hake in op de beschikbaarheid van zijn spelers. “Al lijkt het erop dat Hidde ter Avest, Sander van de Streek en Arthur Zagre niet inzetbaar zijn tegen SC Cambuur. Dat is op dit moment zoals het is en daar moeten we mee omgaan.”

“In de oefenwedstrijden die we vorige week speelden tegen Ajax en Go Ahead Eagles hebben we heel goede dingen teruggezien, die we heel goed kunnen gebruiken in de komende wedstrijden”, aldus Hake, die zijn ploeg in Amsterdam met 0-1 van Ajax zag winnen en in Wenum-Wiesel met 1-1 zag gelijkspelen tegen Go Ahead Eagles. In die tweede oefenpot maakte Henk Veerman zijn officieuze debuut namens FC Utrecht.

“Henk straalt heel veel rust uit, brengt een bepaalde humor met zich mee, begeeft zich heel goed in de groep en probeert zich heel snel aan te passen. Volgens mij is dat goed gelukt”, zegt Hake over de spits die eerder dit seizoen, in het shirt van sc Heerenveen, twee keer scoorde tegen SC Cambuur. “Of hij samen met Tasos Douvikas in de spits kan spelen? Zeker. Omdat ik denk dat het twee verschillende type spelers zijn die elkaar kunnen helpen om het team aan goals te hebben.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing op FC Utrecht - SC Cambuur: