Hake: 'Dat heeft heel veel gedaan met het moraal'

10 februari 2022

Voorbeschouwen op Heracles Almelo-uit met Hoofdtrainer René Hake.

In Almelo staat FC Utrecht morgen (vrijdag) tegenover Heracles. Na zeges op Sparta Rotterdam en SC Cambuur vervolgt de Utrechtse FC de puntenjacht dus op het Overijsselse kunstgras. Hoofdtrainer René Hake blikt vooruit op het treffen in Almelo.

“Dat we een behoorlijk moeizame 0-2 moesten ombuigen naar 3-2, dat heeft heel veel gedaan met het moraal van de ploeg en dat was ook merkbaar deze week”, aldus Hake over de wedstrijd van afgelopen weekend tegen SC Cambuur, waarin twee doelpunten van Tasos Douvikas en een goal van debutant Henk Veerman FC Utrecht de overwinning brachten.

Over het feit dat Willem Janssen heeft aangekondigd na dit seizoen te stoppen met voetballen: “Er stopt iemand die heel veel waarde heeft binnen een team. Dat is nu nog niet merkbaar, dus dan is het ook niet nodig om het daarover te hebben. Want hij is nog steeds onderdeel van (de spelersgroep, red.) en hij wil een goed seizoen afsluiten.”

Tommy St. Jago zou maar zo deel kunnen uitmaken van de wedstrijdselectie, in Almelo. “Daar zijn we heel blij mee. Hij heeft toch wat ongemakken gehad na de winterstop, anders had het misschien wel eerder gekund”, zegt Hake. “Hij heeft nu maandag een uur kunnen spelen (met Jong FC Utrecht, red.), dat zag er goed uit.”

“Drie op een rij? Dat is uiteindelijk wel wat je wilt”, doelt de oefenmeester desgevraagd op de jacht op andermaal een driepunter, na zeges in de twee voorgaande duels. “Vorige week begonnen we niet goed aan de wedstrijd, de week ervoor deden we dat wel. Je wilt natuurlijk weer een goed begin. We moeten het zo voor elkaar krijgen dat we wel agressief kunnen beginnen, dat we wel direct in de duels komen om uiteindelijk daar zelf te kunnen bepalen hoe we spelen.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing, waarin Hake ook ingaat op onder meer het al dan niet starten van Henk Veerman en Djevencio van der Kust: