Hake: 'Aan de goede kant van de score staan'

25 februari 2022

Hoofdtrainer René Hake beschouwt voor op de uitwedstrijd van zondag tegen sc Heerenveen.

In Friesland sluiten sc Heerenveen en FC Utrecht zondag speelronde 24 van dit Eredivisieseizoen af. De bal gaat in het Abe Lenstra Stadion, waar ook 260 FC Utrecht-supporters van de partij zijn, om 20.00 uur rollen. Een vooruitblik op de pot tegen de Friezen met Hoofdtrainer René Hake.

“Dat is mooi voor op papier, maar uiteindelijk telt alleen zondagavond acht uur”, zegt Hake als hij wordt geconfronteerd met de sterke reeks van twaalf ongeslagen duels die FC Utrecht de voorbije jaren heeft neergezet tegen sc Heerenveen. “We moeten ervoor zorgen dat FC Utrecht dan aan de goede kant van de score staat.”

Over of de oefenmeester vasthoudt aan de startformatie van afgelopen weekend: “Je weet het nooit. Je moet altijd een slag om de arm houden. Maar dat zou zomaar eens kunnen gebeuren”, aldus Hake. “Dat heeft inderdaad met vastigheid te maken”, zegt hij desgevraagd. “Door omstandigheden lukte dat de laatste weken niet. Maar als de voortekenen nu goed zijn, dan kunnen we daaraan vasthouden.”

De laatste fase van de competitie is aangebroken. En dat houdt in dat het steeds relevanter wordt om naar de ranglijst te kijken. “We willen aan het einde van de rit ergens staan. We hebben nog genoeg om voor te spelen en we hebben nog genoeg perspectief om dat te kunnen halen”, legt de Hoofdtrainer van FC Utrecht uit. “Daar moeten we ons op richten. We moeten ons richten op wat er nog gaat komen en wat we kunnen bereiken, in plaats van wat er niet gelukt is. Wij moeten zorgen dat we minimaal op de plek blijven waar we nu staan, maar het liefst meer. Als we meer willen, moeten we hoofdzakelijk naar onszelf kijken en onze wedstrijden gaan winnen, te beginnen tegen sc Heerenveen.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing op het duel van zondag in het Abe Lenstra Stadion: