FC Utrecht sluit aan bij European Football for Development Network

15 februari 2022

Club wil maatschappelijke impact vergroten door te participeren in toonaangevend Europees voetbalnetwerk.

FC Utrecht heeft zich aangesloten bij European Football for Development Network (EFDN). De Utrechtse FC wil zijn maatschappelijke impact vergroten door te participeren in dit toonaangevende Europese voetbalnetwerk.

Tot het European Football for Development Network behoren onder meer clubs (zoals Liverpool, Paris Saint-Germain en Rangers FC), competities (onder meer de Engelse Premier League, de Belgische Pro League en de Schotse Professional Football League) en voetbalbonden (waaronder de Ierse FAI, de Portugese FPF en de IJslandse KSÍ) die betrokken zijn bij de gemeenschappen waarvan ze deel uitmaken, zich bewust zijn van hun maatschappelijke rol en verantwoordelijkheid en ernaar streven samen te werken op Europees niveau. FC Utrecht is verheugd vanaf nu deel uit te maken van dit netwerk.

“We zien onze toetreding tot EFDN als een volgende stap in de realisatie van onze maatschappelijke missie”, vertelt Manager Supporterszaken & Participatie Robert Junier van FC Utrecht. “We zijn ervan overtuigd dat we dankzij dit netwerk verbinding kunnen maken met en kunnen leren van andere organisaties, op het gebied van maatschappelijke programma’s. Op onze beurt hopen en verwachten we met onze kennis en expertise ook voor de andere EFDN-leden een waardevolle toevoeging te zijn.”