FC Utrecht-contract Djenairo Daniels ontbonden

01 februari 2022

Verhuurperiode bij US Sassuolo beëindigd, samenwerking met spits in goed overleg stopgezet.

De uitleenbeurt van Djenairo Daniels bij het Italiaanse US Sassuolo is beëindigd. De 20-jarige aanvaller keert bovendien niet meer terug bij FC Utrecht, nu de club en de speler in goed onderling overleg hebben besloten hun overeenkomst per direct te ontbinden. Transfervrij kan Daniels op die manier op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Daniels begon zijn loopbaan bij Almere City FC, waarna hij in 2018 de overstap maakte naar PSV en vervolgens in de winterperiode van 2021 aansloot bij Jong FC Utrecht. Afgelopen zomer vertrok de aanvaller op huurbasis naar US Sassuolo. In Italië speelde hij tien officiële wedstrijden voor de beloftenploeg van de Serie A-club.

“Afgelopen zomer hebben we Djenairo verhuurd aan Sassuolo en tijdens zijn verhuurperiode heeft hij voornamelijk wedstrijden mogen spelen voor de beloftenploeg”, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “Djenairo heeft aangegeven graag een nieuwe stap te willen zetten in zijn carrière. Gezamenlijk zijn we tot de conclusie gekomen dat hij die stap op dit moment niet bij FC Utrecht kan zetten en dat het voor beide partijen beter is om zonder elkaar de toekomst tegemoet te treden. We bedanken Djenairo voor zijn inzet voor de club en wensen hem een voorspoedig vervolg van zijn loopbaan toe.”