Eerste profcontract voor doelman Kevin Gadellaa

16 februari 2022

Sluitpost (18) verbindt zich tot medio 2024 aan FC Utrecht.

Keeper Kevin Gadellaa heeft in Stadion Galgenwaard zijn eerste profcontract getekend. De 18-jarige sluitpost van Jong FC Utrecht is nu tot medio 2024 aan de Utrechtse FC verbonden. 

Gadellaa begint met voetballen bij PVCV en staat daarna bij jeugdteams van PSV en Vitesse onder de lat, voordat hij in 2020 aansluit bij het O18-team van FC Utrecht. Vanuit daar maakt hij de stap naar de beloftenkern van de Domstedelingen.

Op 10 december 2021 maakt Gadellaa zijn debuut in het betaalde voetbal. Jong FC Utrecht wint die dag in De Koel met 1-2 van VVV-Venlo in een Keuken Kampioen Divisie-partij.

“Een heel mooi moment”, omschrijft Gadellaa het tekenen van zijn eerste profcontract. “Dat is voor mij altijd een doelstelling geweest”, zegt de sluitpost daarover. “Het is mooi dat ik deze heb kunnen behalen.”

“Hoewel zijn imposante fysieke verschijning wellicht anders doet vermoeden, is Kevin pas achttien jaar. Dat is jong, zeker voor een keeper. Desalniettemin heeft hij al speelminuten gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Sinds zijn komst naar FC Utrecht in 2020 heeft Kevin een goede ontwikkeling doorgemaakt”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Dit contract is een bevestiging van die ontwikkeling en van het feit dat we er vertrouwen in hebben dat Kevin als keeper de komende jaren verder kan groeien.”