Cor (94) ziet zijn grote wens uitkomen

23 februari 2022

'Elk steentje staat symbool voor de sterke partners naast de voetballers.'

Hij is met zijn 94 jaar ontegenzeggelijk één van de oudste supporters van FC Utrecht: Cor Platvoet. Al 87 jaar draagt hij DOS, en sinds 1970 FC Utrecht, een warm hart toe. Onlangs beleefde hij met FC Utrecht’s grootaandeelhouder Frans van Seumeren en diens vrouw Gonnie een onvergetelijke middag in Stadion Galgenwaard.

Unieke herinneringen maken in Stadion Galgenwaard? Platvoet weet er alles van. Wat te denken van 2015? De trouwe supporter van FC Utrecht was toen 60 jaar getrouwd met zijn vrouw Annie, die hij opnieuw ten huwelijk vroeg op de middenstip van Stadion Galgenwaard: een hartverwarmend moment. En toen hij 90 jaar was, beleefde hij een thuiswedstrijd van de FC met de fanatieke aanhang op de Bunnikside. De krasse knar genoot er met volle teugen van.

In de jaren dat het wat minder ging met Platvoet, kwam hij er met hulp van de club weer bovenop. En nu, zo was het geluid dat de FC bereikte, zou hij nog heel graag een uniek item willen overhandigen aan Gonnie van Seumeren, de vrouw van grootaandeelhouder Frans. Die wens van de 94-jarige FC Utrecht-supporter ging eind vorige maand in vervulling. In één van de skyboxen van Stadion Galgenwaard wisselde hij verhalen uit met het echtpaar Van Seumeren en werd er volop gelachen. Platvoet glunderde volop toen hij, uiteraard vergezeld door Frans en Gonnie van Seumeren, vervolgens een bezoek bracht aan de ‘No Guts No Glory’ skybox van Van Seumeren.

En daar, op die unieke locatie, liet Platvoet zijn eigen wens uitkomen. Hij overhandigde een uniek, door zijn vrouw en hun buurvrouw gemaakt, item aan Gonnie van Seumeren. Maar niet voordat hij haar eerst toesprak. “De mannen staan altijd in de spotlights, maar echtgenotes en partners zijn net zo belangrijk tijdens de voetbalcarrières”, aldus Platvoet. Het kunstwerk dat hij uitreikte: een FC Utrecht-logo dat bestaat uit liefst 18.000 verschillende steentjes. “Elk steentje staat symbool voor de sterke partners naast de voetballers”, zei Platvoet.

Vereerd nam Gonnie van Seumeren het kunstwerk van Platvoet in ontvangst. “Dit unieke item krijgt bij ons thuis een mooie plaats”, beloofde ze. En Platvoet? Zijn dag kon niet meer stuk.