Bezoekersinformatie FC Utrecht - Vitesse

18 februari 2022

Kom je zondag naar Stadion Galgenwaard? Neem deze info door, zodat je goed voorbereid op pad gaat.

Eindelijk is het zover: FC Utrecht mag de volledige stadioncapaciteit van Stadion Galgenwaard benutten! Dat houdt in dat FC Utrecht niet alleen alle Seizoenkaarthouders en Business Club-leden wederom kan ontvangen, maar dat er ook losse tickets voor de belangrijke match van komend weekend beschikbaar zijn. Ben jij van de partij zondag? Lees dan dit artikel goed door, zodat je goed voorbereid op pad gaat.

QR Code noodzakelijk
Naast je Seizoenkaart of losse ticket heb je ook een geldig legitimatiebewijs en Coronatoegangsbewijs (dus: een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs, of een negatief testresultaat dat niet ouder is dan 24 uur) nodig om toegang tot Stadion Galgenwaard te krijgen op zondag 20 februari. Een booster is vooralsnog niet noodzakelijk om een geldig vaccinatiebewijs te verkrijgen, twee vaccinaties (of één met het Janssen vaccin) volstaat.

Let op: zonder een Seizoenkaart of los ticket, legitimatiebewijs én coronatoegangsbewijs heb je géén toegang tot Stadion Galgenwaard.

Warme worst voor Seizoenkaarthouders
Ook dit seizoen hebben Seizoenkaarthouders weer enkele duels moeten missen. Om te laten blijken hoe zeer FC Utrecht de steun waardeert van de Seizoenkaarthouders waarop de club al het hele seizoen kan rekenen, trakteert FC Utrecht alle Seizoenkaarthouders zondag voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse op een gratis worst.

Op de promenades van de tribunes zijn afhaalpunten ingericht. Daar kunnen Seizoenkaarthouders op vertoon van hun Seizoenkaart een gratis worst halen. Seizoenkaarthouders die hun tanden liever zetten in een vega of halal worst krijgen bij het afhaalpunt een muntje waarmee zij hun vega of halal snack kunnen afhalen bij één van de cateringpunten.

Seizoenkaarten zijn geldig
In tegenstelling tot enkele thuisduels van het afgelopen seizoen is een Seizoenkaart bij de wedstrijd van aanstaande zondag gewoon een geldig toegangsbewijs. Seizoenkaarthouders hoeven dus geen los ticket te tonen bij de tourniquets van Stadion Galgenwaard.

Mondmasker verplicht
Het is verplicht om een (bij voorkeur medisch) mondmasker te dragen als je in beweging bent, zowel binnen als buiten. Zodra je op je plek zit, mag het mondmasker af.

Samen zorgen we voor een goede doorstroom
Bij het betreden van Stadion Galgenwaard wordt er een extra check (coronatoegangsbewijs) gevraagd. Om de wachtrijen tot een minimum te beperken, nog een oproep: zorg ervoor dat je je Seizoenkaart/losse ticket, een geldige identiteitskaart en een geldig coronatoegangsbewijs gereed hebt bij het betreden van het stadion. Dit versoepelt de doorstroom.

Stempels om de doorstroom te versnellen
Om de doorstroom te verbeteren/versnellen werkt FC Utrecht aanstaande zondag met stempels. Bezoekers krijgen een stempel bij het tonen van een geldige QR-Code bij de parkeerplekken P2 en P3, de fietsenstalling en bij betreding van de verschillende pendelbussen. Alle supporters met een stempel hoeven rondom Stadion Galgenwaard niet nogmaals de QR-Code te tonen bij de aanwezige servicemedewerker. Middels het tonen van de stempel hoeven zij alleen nog de Seizoenkaart te scannen voor toegang tot het mooiste plekkie op aard.

Stadion Galgenwaard is rookvrij
Sinds vorig seizoen zijn alle stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie rookvrij. Ook in Stadion Galgenwaard mag niet meer gerookt worden; niet op de tribunes, en ook niet bij/in toiletten, horecapunten, trappen, businessruimtes, loges en skyboxen. Buiten het stadion mag wel gerookt worden.

Vervoersinformatie
Je kunt rondom het thuisduel met Vitesse parkeren met een geldige parkeerkaart op de volgende parkeerplaatsen: P1, P2 en P3. Het is alleen nog mogelijk om een parkeerkaart voor P3 aan te schaffen, dat kan HIER.

Kom je met de auto en heb je geen geldige parkeerkaart voor P1, P2 of P3? Dan kun je gratis parkeren op het Utrecht Science Park op de parkeerterreinen P4 (Adres: Sorbonnelaan 15) en P6 (Adres: Leuvenlaan 4). Vanaf deze parkeerterreinen is het ongeveer 15 minuten lopen naar het stadion. Daarnaast rijdt er vanaf deze parkeerterreinen ook een pendelbus naar en van het stadion. Een retourtje voor deze pendelbus kost € 2,-. Ook rijden er ook pendelbussen van en naar Utrecht Centraal. Hier kun je opstappen bij halte C3. Bij zowel de pendelbussen vanaf P4/P6 als vanaf Utrecht Centraal kost een kaartje €2,- en kan er alleen met pin betaald worden.

Tot slot is er een mogelijkheid om gratis je fiets te stallen. Dit kan in de fietsenstalling bij de kruising van de Weg tot de Wetenschap & Laan van Maarschalkerweerd. Deze fietsenstalling is geopend vanaf 14.15 uur en sluit om 20.30 uur. De fietsenstalling biedt plaats aan 600 fietsen en tijdens openingstijden zullen er altijd beveiligers aanwezig zijn.

We hebben er zin in! Bedankt voor het doornemen van deze informatie, en tot zondag!