Bezoekersinformatie FC Utrecht - SC Cambuur

03 februari 2022

Kom je zaterdag naar Stadion Galgenwaard? Neem deze info door, zodat je goed voorbereid op pad gaat.

Eindelijk is het zover: er is weer publiek aanwezig bij een competitiewedstrijd in Stadion Galgenwaard! Alle Seizoenkaarthouders en Business Club Leden zijn welkom in Stadion Galgenwaard. Ben jij van de partij zaterdag? Lees dan dit artikel goed door, zodat je goed voorbereid op pad gaat.

Alle Seizoenkaarthouders en Business Club Leden zijn welkom
Alle Seizoenkaarthouders kunnen de wedstrijd FC Utrecht – SC Cambuur bezoeken. Hoewel het aantal verkochte Seizoenkaarten hoger is dan het aantal supporters we mogen ontvangen aankomende zaterdag, kunnen we – na een analyse van de vorige wedstrijden en met voorinformatie vanuit diverse groeperingen – alle Seizoenkaarthouders die dat willen ontvangen bij de wedstrijd.

Je (Gouden) Seizoenkaart is ook meteen je toegangsbewijs zaterdag. Er wordt dus geen los e-ticket verstuurd, zoals bij sommige wedstrijden de afgelopen seizoenen wel het geval was. Eenmaal in het stadion kan iedereen plaatsnemen op het eigen plekkie. Belangrijk: mocht er de behoefte zijn aan wat meer ruimte, dan is er de mogelijkheid om een rustigere plek op te zoeken. Zo zullen op de Zuidtribune de vakken T en U, op de Noordtribune de vakken A en G en op de Cityside de vakken V en W beschikbaar zijn voor een rustige plek. Op vertoon van de seizoenkaart van de desbetreffende tribune kan je hier plaatsnemen.

Business Club Leden hebben afgelopen dinsdag een e-mail ontvangen met specifieke informatie over hun wedstrijdbezoek. Mochten hier nog vragen over zijn, dan kan er contact opgenomen worden met de eigen accountmanager.

QR Code noodzakelijk
Naast je Seizoenkaart heb je ook een geldig legitimatiebewijs en Coronatoegangsbewijs (dus: een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs, of een negatief testresultaat dat niet ouder is dan 24 uur) nodig om toegang tot Stadion Galgenwaard te krijgen op zaterdag 5 februari. Een booster is vooralsnog niet noodzakelijk om een geldig vaccinatiebewijs te verkrijgen, twee vaccinaties (of één met het Janssen vaccin) volstaat. 

Let op: zonder een Seizoenkaart, legitimatiebewijs én coronatoegangsbewijs heb je géén toegang tot Stadion Galgenwaard.

Mondmasker verplicht
Het is verplicht om een (bij voorkeur medisch) mondmasker te dragen als je in beweging bent, zowel binnen als buiten. Zodra je op je plek zit, mag het mondmasker af.

Samen zorgen we voor een goede doorstroom
Bij het betreden van Stadion Galgenwaard wordt er een extra check (coronatoegangsbewijs) gevraagd. Om de wachtrijen tot een minimum te beperken, nog een oproep: zorg ervoor dat je je Seizoenkaart, een geldige identiteitskaart en een geldig coronatoegangsbewijs gereed hebt bij het betreden van het stadion. Dit versoepelt de doorstroom.

Stempels om de doorstroom te versnellen
Om de doorstroom te verbeteren/versnellen werkt FC Utrecht aanstaande zaterdag met stempels. Bezoekers krijgen een stempel bij het tonen van een geldige QR-Code bij de parkeerplekken P2 en P3, de fietsenstalling en bij betreding van de pendelbus op Utrecht Centraal. Alle Seizoenkaarthouders met een stempel hoeven bij Stadion Galgenwaard alleen nog de Seizoenkaart te scannen voor toegang tot het mooiste plekkie op aard.

Stadion Galgenwaard is rookvrij
Sinds vorig seizoen zijn alle stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie rookvrij. Ook in Stadion Galgenwaard mag niet meer gerookt worden; niet op de tribunes, en ook niet bij/in toiletten, horecapunten, trappen, businessruimtes, loges en skyboxen. Buiten het stadion mag wel gerookt worden.

Vervoersinformatie
Er geldt rondom de competitiewedstrijd tegen SC Cambuur andere vervoersinformatie dan te doen gebruikelijk bij thuiswedstrijden van FC Utrecht. Je kunt rondom het thuisduel met SC Cambuur parkeren met een parkeerkaart op de volgende parkeerplaatsen: P1, P2, P2A en P3. Het is alleen nog mogelijk om een parkeerkaart voor P3 aan te schaffen, dat kan HIER. Voor het duel met SC Cambuur zijn parkeertickets voor P3 afgeprijsd naar 10 euro.

Het is ook mogelijk om gratis te parkeren op de onbemande parkeerplaatsen P4 en P6. U kunt op P4 en P6 doorrijden tot de slagboom en deze gaat vervolgens vanzelf open. Rondom het duel met SC Cambuur zullen geen pendelbussen rijden vanaf deze locaties. Stadion Galgenwaard is uiteraard wel te voet te bereiken vanaf deze locaties, de looproute staat aangegeven met borden. De pendelbussen vanaf Centraal Station (platform C3) rijden wel. Hier kost een kaartje 2 euro en deze zijn te koop bij de kaartverkopers bij de opstaphalte C3. Je kunt alleen betalen met PIN. Let op: dit kaartje is een retourbewijs, mocht je onderweg je kaartje kwijtraken, dien je opnieuw 2 euro te betalen.

Tot slot is er een mogelijkheid om gratis je fiets te stallen. Dit kan in de fietsenstalling bij de kruising van de Weg tot de Wetenschap & Laan van Maarschalkerweerd. Deze fietsenstalling is geopend vanaf 14.00 uur en sluit om 20.15 uur. De fietsenstalling biedt plaats aan 600 fietsen en tijdens openingstijden zullen er altijd beveiligers aanwezig zijn.

We hebben er zin in! Bedankt voor het doornemen van deze informatie, en tot zaterdag!