Beloftenploeg wil goede reeks voortzetten tegen Excelsior

21 februari 2022

Jong FC Utrecht komt vanavond (maandag) in actie op Sportcomplex Zoudenbalch.

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (maandag) aan de Koningsweg in Utrecht. Daar kruist het Jong FC Utrecht van Hoofdtrainer Darije Kalezic de degens met Excelsior. De clash met de Kralingers begint om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht won de vorige twee partijen in de Keuken Kampioen Divisie. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic troefde op eigen veld Helmond Sport af (3-2) en won in Eindhoven vorige week van Jong PSV: 0-2. Met dank aan die twee driepunters is het talententeam uit Utrecht opgeklommen naar plek twaalf op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

Zesklapper voor Excelsior
Tegenstander Excelsior boekte vorige week, voor het eerst dit kalenderjaar, een overwinning. De equipe van Marinus Dijkhuizen was met 6-2 te sterk voor Jong Ajax, nadat in de weken ervoor achtereenvolgens werd verloren van Jong PSV, ADO Den Haag, FC Emmen en FC Eindhoven. De Kralingers, die al een periodetitel op zak hebben, staan nu op de zesde plek van het klassement.

Rijks op recordjacht
Mees Rijks kwam in de vorige twee wedstrijden van Jong FC Utrecht tot scoren. De jeugdinternational is de één-na-jongste speler die namens de beloftenploeg uit Utrecht in opvolgende Keuken Kampioen Divisie-duels een doelpunt maakte, na Nick Venema. Lukt het Rijks om ook tegen Excelsior trefzeker te zijn, dan is hij de eerste speler van Jong FC Utrecht die dat in drie competitieduels op rij doet.

Eén keer eerder dit affiche
Slechts één keer eerder speelde Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie thuis tegen Excelsior. Dat was op 11 december 2020, en die dag wonnen de talenten uit Utrecht met 3-2 van de Rotterdammers. Doelpunten van Odysseus Velanas, Jeredy Hilterman en Hicham Acheffay bleken precies voldoende voor de overwinning.

Live verslag via Twitter en Instagram Stories
De wedstrijd Jong FC Utrecht – Excelsior begint vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. Kaartjes zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar via internet en aan de kassa’s. Niet van de partij? Je kunt via de kanalen van FC Utrecht op Twitter en Instagram op de hoogte blijven van de ontwikkelingen aan de Koningsweg.