Beloftenploeg verslagen door Excelsior

21 februari 2022

Doelpunt Reuven Niemeijer doet Jong FC Utrecht de das om.

Jong FC Utrecht is er niet in geslaagd de uitstekende resultaten tegen Helmond Sport en Jong PSV een goed vervolg te geven. Op Sportcomplex Zoudenbalch moesten de Domstedelingen hun meerdere erkennen in Excelsior. Reuven Niemeijer was met een fraai afstandsschot de matchwinner: 0-1.

Nog tien minuten op de klok ongeveer in een duel waarin de Utrechtse talenten prima voor de dag komen. Het verhaal van vanavond: niet doortastend genoeg in de eindfase. Dreigend zijn de Utrechters zeker, maar de ploeg van Darije Kalezic krijgt het vandaag niet voor elkaar doelman Stijn van Gassel te verschalken. Remco Balk is dichtbij, hij vuurt in de slotfase van de wedstrijd een bal op het Rotterdamse doel, maar Van Gassel is wederom een sta in de weg.

Sterk begin
Het beloftenteam begint onder leiding van Darije Kalezic, die na een afwezigheid van twee wedstrijden weer terug is op de bank, zeer sterk aan het treffen met de gasten uit Kralingen. Othmane Boussaid is na een prima actie dichtbij de openingstreffer, maar Van Gassel weet zijn inzet op prachtige wijze uit de bovenhoek te boksen. Niet veel later heeft ook Sylian Mokono een mogelijkheid op de 1-0, maar zijn spectaculaire omhaal verdwijnt naast het Rotterdamse doel.

Excelsior pakt leiding
Daarna is het Excelsior dat een stuk effectiever met de kansen omgaat. Wat heet, het eerste schot op doel is meteen raak. Reuven Niemeijer aarzelt niet als hij een afvallende bal op de wreef kan nemen vanaf de rand van het zestienmetergebied. Zijn schot is onhoudbaar voor doelman Kevin Gadellaa en de gasten pakken de voorsprong op Sportcomplex Zoudenbalch, dat vanavond bezocht wordt door 263 supporters.

Slotoffensief baat niet
Met verse krachten in de namen van Ayman Sellouf, Albert Lottin, Eros Maddy en Derensili Sanches Fernandes probeert FC Utrecht een doorbraak te forceren. Maar ook in die slotfase komt het niet tot grote kansen. De druk op de Rotterdamse defensie is er zeker, naast het grootste wapenfeit van Balk is het Sellouf die met een afstandsschot zorgt voor dreiging, maar ook dat blijkt vanavond niet genoeg te zijn. De Rotterdammers houden stand en de Domstedelingen lijden een nipte nederlaag.

Vrijdag naar Oss
Na drie maandagwedstrijden staat aanstaande vrijdag de volgende pot op de rol voor Jong FC Utrecht. Dan reist de selectie van Darije Kalezic af naar Oss voor een duel tegen TOP Oss. Eerder dit seizoen werd het tegen de Ossenaren in Utrecht 2-1 voor de Domstedelingen. Rayan El Azrak en Nick Venema waren destijds goed voor de doelpunten. Vrijdag wordt er om 20.00 uur afgetrapt in het Frans Heesen Stadion in Noord-Brabant.  

Jong FC Utrecht – Excelsior 0-1 (0-1)
18. Reuven Niemeijer, 0-1.

Gele kaarten: Yuya Ikeshita (Jong FC Utrecht)

Toeschouwers: 263.

Scheidsrechter: Jesse Rozendal.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Kevin Gadellaa, Sylian Mokono (40. Julliani Eersteling), Rick Meissen (86. Derensili Sanches Fernandes), Tommy St. Jago, Djevencio van der Kust, Rocco Robert Shein, Yuya Ikeshita, Mees Rijks, Mohamed Mallahi (86. Eros Maddy, Remco Balk, Othmane Boussaid (46. Ayman Sellouf).

Opstelling Excelsior:
Stijn van Gassel; Siebe Horemans, Redouan el Yaakoubi, Mats Wieffer, Thijs Dallinga (89. Nikolas Agrafiotis), Reuven Niemeijer, Marouan Azarkan (74. Julian Baas), Sven Nieuwpoort, Kenzo Goudmijn (84. Nikita Vlasenko), Brandon Ormonde-Ottewill, Michael Chacon.