Beloftenploeg verdiend langs Helmond Sport in aantrekkelijk duel

07 februari 2022

Jong FC Utrecht behoudt ongeslagen thuisstatus tegen Noord-Brabanders: 3-2.

Jong FC Utrecht heeft de eerste overwinning van het nieuwe kalenderjaar geboekt. In een aantrekkelijke wedstrijd was het met 3-2 te sterk voor Helmond Sport. Mees Rijks en invaller Rocco Robert Shein wisten de thuisploeg twee keer op voorsprong te zetten, maar tweemaal wisten de gasten ook terug te komen in de wedstrijd. Een strafschop van Ayman Sellouf zorgde voor de beslissing in de slotfase.

Winterse versterking Rocco Robert Shein komt in het begin van de tweede helft binnen de lijnen voor Albert Lottin. Koud in het veld steekt de Est het middenveld over en zet daarmee een gevaarlijke Utrechtse aanval op touw. Een aanval waarin de bal uiteindelijk opnieuw bij de nieuweling terechtkomt. Behendig speelt hij zijn directe tegenstander uit, legt aan met links en verschalkt zo doelman Mike Havekotte. 2-1 voor Jong FC Utrecht en het eerste doelpunt voor de Est, die de Domstedelingen voor de tweede keer op voorsprong zet.

Sterk begin beloften
De laatste overwinning van de Utrechtse talenten dateert alweer van 10 december 2021. Vastberaden en vol vertrouwen weet de beloftenploeg dat er vandaag hoe dan ook een vervolg moet gaan komen op die overwinning. Strijdlustig en vol energie begint Jong FC Utrecht dan ook aan de wedstrijd. Yuya Ikeshita test al snel doelman Havekotte waarna ook Tommy St. Jago, die na blessureleed zijn rentree maakt, een kopbal maar net uit de bovenhoek geplukt ziet worden.

Rijks breekt ban
Halverwege de eerste helft is het Mees Rijks die de openingstreffer op het bord zet. Na goed voorbereidend werk van Remco Balk is het een koud kunstje voor Rijks die de thuisploeg op voorsprong zet. Toch is die voorsprong maar van korte duur, Thomas Beekman zorgt namelijk met een kopbal niet veel later dat beide ploegen alweer in evenwicht zijn. Na rust is het de Estse nieuweling die met zijn eerste doelpunt in Utrechtse dienst zorgt voor de 2-1.

Helmond komt weer langszij
De Domstedelingen denderen door in de tweede helft van de wedstrijd. Vooral Mohamed Mallahi krijgt veel kansen, maar telkens is het oud-FC Utrecht’er Havekotte die in de weg ligt. Jong FC Utrecht vergeet zichzelf te belonen en daar maken de gasten uit Noord-Brabant dankbaar gebruik van. Jelle Goselink haalt uit vanaf de rand van het zestienmetergebied en Thijmen Nijhuis weet zijn inzet helaas niet te pareren: 2-2.

Invaller Sellouf goud waard
Toch verliest de beloftenploeg niet de moed en het elftal gaat door met kansen creëren. Remco Balk lijkt de grootste mogelijkheid te krijgen maar op weg naar een mogelijk doelpunt wordt hij in het zestienmetergebied onderuit gehaald door Havekotte. Arbiter Luuk Timmer wijst naar de stip en Ayman Sellouf, die even daarvoor voor Ikeshita in het veld komt, faalt niet vanaf de strafschopstip. Met man en macht moet er in de slotfase nog een derde gelijkmaker voorkomen worden, maar de Utrechtse talenten houden stand. 3-2 is de eindstand.

Over een week naar Eindhoven
Over precies een week staat de volgende wedstrijd op de rol voor Jong FC Utrecht. Dan reizen de Utrechtse talenten namelijk af naar Eindhoven, waar het Jong PSV treft op De Herdgang. Eerder dit seizoen bleven tegen de Eindhovenaren, dankzij doelpunten van Nick Venema en Davy van den Berg, de punten op Sportcomplex Zoudenbalch. Destijds was de eindstand 2-1. Op maandagavond 14 februari wordt er om 20.00 uur afgetrapt in Noord-Brabant.

Jong FC Utrecht – Helmond Sport 3-2 (1-1)
21. Mees Rijks, 1-0.
26. Thomas Beekman, 1-1.
50. Rocco Robert Shein, 2-1.
72. Jelle Goselink, 2-2.
87. Ayman Sellouf, 3-2 (strafschop).