Beloftenploeg ontvangt Helmond Sport

07 februari 2022

Jong FC Utrecht komt vanavond (maandag) weer in actie in de Keuken Kampioen Divisie.

Drie dagen na het uitduel met FC Volendam gaat voor Jong FC Utrecht de bal weer rollen. Het team van Hoofdtrainer Darije Kalezic staat vanavond op Sportcomplex Zoudenbalch tegenover Helmond Sport. Het duel met de Brabanders begint om 20.00 uur.

Alles behalve de onderliggende partij was Jong FC Utrecht afgelopen vrijdag tegen koploper FC Volendam. Op het kunstgras in het Kras Stadion produceerden de talenten uit Utrecht achttien doelpogingen tegen de op dat moment al 21 partijen ongeslagen Volendammers, die op hun beurt tien keer het doel van Thijmen Nijhuis onder vuur namen. Desalniettemin moest de beloftenploeg uit de Domstad de punten in Volendam laten; 2-0 werd het.

Winst eerder dit seizoen
Helmond Sport legde het vrijdag in een streekderby af tegen Jong PSV. In Eindhoven werd het 2-0 voor de beloftenploeg van de Philips Sport Vereniging. Evenals het Utrechtse talententeam slikten de Helmonders in 2022 louter nederlagen. Ook TOP Oss (1-3) en FC Dordrecht (1-2) bleken te sterk voor de rood-zwarten, die eerder dit seizoen op eigen veld met 0-3 werden verslagen door Jong FC Utrecht. Sylian Mokono, Rayan El Azrak en Djevencio van der Kust kwamen toen, op 17 september 2021, namens de Domstedelingen tot scoren in het Lavans Stadion.

Ongeslagen tegen Helmonders op eigen veld
Die Utrechtse overwinning zorgt ervoor dat er sprake is van een perfecte balans tussen Jong FC Utrecht en Helmond Sport. Van de tien keer dat beide ploegen in de Eerste Divisie tegenover elkaar stonden wonnen de Utrechters en de Helmonders allebei drie keer en werd het vier maal gelijk. En het doelsaldo? Tien om tien! In Utrecht is Jong FC Utrecht nog ongeslagen tegen Helmond Sport. Er werd gewonnen in de seizoenen 2016/2017 (1-0) en 2020/2021 (2-1) en gelijkgespeeld in de jaargangen 2017/2018 (0-0), 2018/2019 (1-1) en 2019/2020 (1-1).

Live verslag via Twitter en Instagram
De wedstrijd Jong FC Utrecht - Helmond Sport begint op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. FC Utrecht doet via Twitter en Instagram Stories verslag van het duel met de Brabanders.