Avond om snel te vergeten voor beloftenploeg

25 februari 2022

Jong FC Utrecht verliest in Frans Heesen Stadion van TOP Oss: 4-1.

Jong FC Utrecht heeft een stevige uitglijder gemaakt in het Frans Heesen Stadion. Het beloftenteam van Hoofdtrainer Darije Kalezic werd door TOP Oss met 4-1 verslagen. Halverwege stond het op het Brabantse kunstgras al 4-0. 

In een tijdsbestek van acht minuten glipt de uitwedstrijd tegen TOP Oss door de vingers van Jong FC Utrecht. Het Utrechtse beloftenteam ziet binnen 500 tellen Rick Stuy van den Herik van dichtbij de 2-0 aantekenen, Kay Tejan oog in oog met Kevin Gadellaa ijzig kalm blijven (3-0) en smaakmaker aan de kant van de Brabanders Jearl Margaritha ook een duit in het doelpuntenzakje doen: 4-0. Waar de Utrechters na een half uur spelen nog tegen een minimale achterstand aankijken, daar weten ze zich na veertig minuten spelen op het Osse kunstgras opgezadeld met een missie die bijkans een wonder vereist om voltooid te kunnen worden. 

Drievoudige wissel
Na veertig minuten spelen voert oefenmeester Kalezic een drievoudige wissel door. Raymond Huizing, Eros Maddy en Deresili Sanches Fernandes worden in de ploeg gebracht in de hoop het tij te keren, en dat gebeurt ook; al is de in de eerste veertig minuten opgelopen averij te fors om nog te herstellen. 

Rijks doet wat terug
In de tweede helft bijten de Domstedelingen beduidend meer en beter van zich af - die helft sluiten ze zelfs winnend af. Mees Rijks tekent twintig minuten voor tijd voor de 4-1, in een fase waarin door schoten van Ayman Sellouf en diezelfde Rijks ook een tweede Utrechtse treffer in de lucht hangt. Die komt er niet, waardoor TOP Oss, dat na een klein kwartier al op voorsprong komt via Giovanni Büttner (1-0), zonder aan het wankelen te worden gebracht de eindstreep haalt.

Drie duels voor interlandbreak
Nog drie wedstrijden staan voor Jong FC Utrecht op het programma, voordat voor het team van Kalezic de competitie even wordt onderbroken vanwege interlands. De Utrechtse talenten ontmoeten voor die tijd nog Almere City FC (thuis, maandag 7 maart), FC Emmen (uit, vrijdag 11 maart) en Jong AZ (thuis, vrijdag 18 maart). Voor het duel met de Flevolanders is de kaartverkoop inmiddels van start gegaan.

TOP Oss - Jong FC Utrecht 4-1 (4-0)
13. Giovanni Büttner 1-0
31. Rick Stuy van den Herik 2-0
37. Kay Tejan 3-0
39. Jearl Margaritha 4-0
70. Mees Rijks 4-1

Gele kaarten: Yuya Ikeshita (Jong FC Utrecht). 

Toeschouwers: 1.226.

Scheidsrechter: Martijn Vos.

Opstelling TOP Oss:
Norbert Alblas; Joshua Sanches, Lorenzo Piqué, Roshon van Eijma, Yannick Leliendal (63. Niels Fleuren); Lion Kaak (88. Mees Gootjes), Rick Stuy van den Herik; Giovanni Büttner (63. Richonell Margaret), Justin Mathieu (81. Ilounga Pata), Jearl Margharita; Kay Tejan (88. Kyvon Leidsman).

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Kevin Gadellaa; Julliani Eersteling (40. Raymond Huizing), Rick Meissen, Joshua Mukeh (40. Derensili Sanches Fernandes), Gabriël Culaci; Rocco Robert Shein, Yuya Ikeshita, Albert Lottin (63. Dylan Timber); Mohamed Mallahi (40. Eros Maddy), Mees Rijks, Ayman Sellouf (75. Elijah Velland).