FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 12 Eredivisiewedstrijden waarin sc Heerenveen de tegenstander was. Die serie bestaat uit 6 overwinningen voor de Utrechtse FC, en dus 6 remises.

Alleen tegen Sparta Rotterdam (13 Eredivisieduels op rij ongeslagen) heeft FC Utrecht een langere reeks zonder nederlaag neergezet dan tegen sc Heerenveen. En de Friezen, op hub beurt, hebben alleen tegen Ajax (25 partijen op rij) ooit een langere reeks Eredivisieduels gespeeld zonder een overwinning te boeken.

In alle competities verloor FC Utrecht slechts 1 van de laatste 16 ontmoetingen met sc Heerenveen. Dat was op 9 mei 2018 in de play-offs om Europees voetbal. In het Abe Lenstra Stadion werd het toen 4-3 voor de Friezen, die door de Utrechters vervolgens toch werden uitgeschakeld omdat de return in Stadion Galgenwaard in 2-1 voor de Domstedelingen eindigde.

Doelpunten van Moussa Sylla en Sander van de Streek leverden FC Utrecht eerder dit seizoen een 2-1 overwinning op sc Heerenveen op.

Van de laatste 5 Eredivisie-edities van sc Heerenveen – FC Utrecht eindigden er 4 in een gelijkspel.

sc Heerenveen heeft zijn laatste 6 Eredivisiewedstrijden verloren. Dat is een nieuw clubrecord voor de Friezen, die de laatste 3 thuisduels op rij ook al aan het kortste eind trokken. Dat negatieve clubrecord staat bij sc Heerenveen op 4 thuisnederlagen na elkaar.

Van de laatste 7 uitpartijen die FC Utrecht in de Eredivisie speelde, won de ploeg uit de Domstad er 1. Het werd ook 1 keer gelijk, en 5 maal werd er dus verloren.

Alle 5 de Eredivisieduels die sc Heerenveen in 2022 speelde, gingen verloren voor de Friezen. De Sportclub kan de eerste ploeg worden die een kalenderjaar begint met 6 opeenvolgende nederlagen sinds ADO Den Haag in 2017.

Alleen Mimoun Mahi, Bart Ramselaar en Tasos Douvikas (allen 2 stuks) maakten meedere Eredivisie-uitdoelpunten namens FC Utrecht dit seizoen.

Alle 7 overwinningen die sc Heerenveen dit seizoen boekte, waren zeges met 1 doelpunt verschil. De Friezen scoorden dit kalenderjaar tot nu toe 1 keer.

Henk Veerman, spits van FC Utrecht, speelde verdeeld over 2 periodes 145 partijen in de Eredivisie voor sc Heerenveen. Daarin kwam hij tot 38 doelpunten.

Tibor Halilovic vond dit seizoen 4 keer het net. Hij is de enige sc Heerenveen-speler in de huidige selectie van de Friezen die vaker dan 1 keer scoorde deze jaargang.

Komt Willem Janssen tegen sc Heerenveen in actie, dan is het zijn 250ste officiële wedstrijd namens FC Utrecht. Janssen speelde met FC Utrecht 15 keer tegen sc Heerenveen en won 9 van die duels.

Ook Sander van de Streek (200 Eredivisieduels) en Adam Maher (250 Eredivisiepartijen) kunnen mijlpalen bereiken als ze zondag speeltijd krijgen in het Abe Lenstra Stadion.

Bij FC Utrecht staan Mark van der Maarel, Adam Maher en Quinten Timber op scherp. Dat geldt ook voor de sc Heerenveen-spelers Milan van Ewijk, Rami Kaib en Ibrahim Dresevic.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO