Van de laatste 6 keer dat FC Utrecht tegen Heracles Almelo speelde, wonnen de Utrechters 5 maal.

De laatste zege van FC Utrecht in Almelo tegen Heracles dateert van 15 december 2019. Met 2 treffers maakte Bart Ramselaar die dag letterlijk het verschil: 1-3.

Eerder dit seizoen won FC Utrecht met 1-0 van Heracles Almelo. Een eigen doelpunt van Mats Knoester zorgde voor die eindstand. In seizoen 2018/2019 won FC Utrecht voor het laatst beide ontmoetingen met Heracles Almelo. Toen werd het 3-1 in Utrecht en 1-5 in Almelo.

Van de laatste 9 Eredivisiewedstrijden die Heracles Almelo speelde, won de ploeg van Frank Wormuth er 1. Dat was in Erve Asito tegen FC Groningen: 4-2.

FC Utrecht won de vorige 2 Eredivisiepartijen. Het team van Hoofdtrainer René Hake won in Rotterdam met 0-3 van Sparta en klopte op eigen veld SC Cambuur met 3-2.

Op eigen veld verloor Heracles Almelo 1 van de laatste 9 partijen in de Eredivisie. Dat was op 4 december 2021 tegen sc Heerenveen: 0-1.

FC Utrecht is dit seizoen ongeslagen tegen teams die op dit moment in het rechterrijtje staan: 6 overwinningen, 4 remises.

Heracles Almelo trok tijdens de voorbije transferperiode Samuel Armenteros aan. De aanvaller speelde tijdens twee eerdere periodes ook al voor de ploeg uit Overijssel en kwam tot nu toe tot 126 duels en 43 goals namens de Almeloërs.

Alleen Ajacied Dusan Tadic (0 goals, 4 assists) was in 2022 bij net zoveel Eredivisiegoals betrokken als FC Utrecht-aanvaller Tasos Douvikas: 3 goals, 1 assist.

In de Eredivisie maakte alleen Everton (43 stuks) meer doelpunten op kunstgras dan Armenteros: 32.

Henk Veerman maakte afgelopen weekend zijn debuut voor FC Utrecht en luisterde dat op met het maken van de winnende treffer. De laatste speler die in zijn eerste 2 Eredivisieduels voor FC Utrecht scoorde, was oud-Heraclied Adrián Dalmau in het seizoen 2019/2020.

Ook Emil Hansson streek onlangs neer bij Heracles Almelo. Hij kan na Denni Avdic, oud-FC Utrecht’er Kristoffer Peterson en Armenteros de vierde Zweed worden die in de Eredivisie voor de ploeg uit Overijssel uitkomt.

FC Utrecht’s Mimoun Mahi was in zijn laatste 5 optredens in de Eredivisie direct betrokken bij 5 doelpunten: 3 goals, 2 assists.

Mats Knoester is de enige Heraclied die dit seizoen nog geen enkele Eredivisiewedstrijd miste.

Bij Heracles Almelo staat Knoester op scherp. FC Utrecht’s Quinten Timber is eveneens 1 gele kaart verwijderd van een schorsing.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van vrijdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO