De laatste overwinning van FC Utrecht op Vitesse, in de Eredivisie, dateert van 11 maart 2018. Toen, in Stadion Galgenwaard, werd het 5-1 voor de Utrechters.

In de vorige 4 Eredivisie-ontmoetingen met Vitesse trok FC Utrecht aan het kortste eind. In de laatste 6 clashes met Vitesse in competitieverband lukte het de Domstedelingen niet een overwinning te boeken.

Vitesse verloor elk van zijn laatste 3 Eredivisiepartijen. De laatste keer dat Vitesse minstens 4 opeenvolgende competitieduels verloor was in het najaar van 2019.

Eerder dit seizoen verloor FC Utrecht in Arnhem met 2-1 van Vitesse. Arthur Zagre scoorde in die partij namens de Utrechters.

FC Utrecht is de nummer 7 van het klassement en heeft 1 punt minder dan nummer 6 Vitesse. Het doelsaldo van de Utrechters is +10, dat van de Gelderlanders -9.

Vitesse boekte 10 van zijn 11 overwinningen dit Eredivisieseizoen met 1 doelpunt verschil. De andere overwinning was in Leeuwarden met 1-6 tegen SC Cambuur.

Van de 11 partijen die FC Utrecht dit seizoen in Stadion Galgenwaard speelde, won de ploeg van Hoofdtrainer René Hake er 7. Het werd 3 keer gelijk, en in 1 geval trok de bezoekende ploeg aan het langste eind.

Sinds het begin van 2020 won FC Utrecht 10 van de 11 thuispartijen waarbij publiek aanwezig was. De enige uitzondering in die reeks: een 2-2 gelijkspel tegen RKC Waalwijk.

In diezelfde periode won FC Utrecht 6 van de 20 thuisduels waarbij geen publiek aanwezig was.

Henk Veerman maakte in Stadion Galgenwaard tegen SC Cambuur het winnende doelpunt namens FC Utrecht. Deze eeuw waren er 2 spelers die bij elk van hun eerste 2 thuispartijen voor FC Utrecht in de Eredivisie trefzeker waren: Ruud Boymans in 2014 en Adrián Dalmau in 2019.

Loïs Openda (11 goals) en Nikolai Baden Frederiksen (7 doelpunten) zijn dit seizoen samen goed voor 18 van de 27 Eredivisietreffers van Vitesse. Het duo nam 8 van de laatste 9 Eredivisiegoals van de Arnhemmers voor haar rekening (Openda 5, Baden Frederiksen 3).

Sander van de Streek begon zijn profloopbaan bij Vitesse, maar speelde geen wedstrijden voor de Arnhemmers. Vitessenaar Riechedly Bazoer werd geboren in Utrecht en speelde in het seizoen 2018/2019 12 partijen voor FC Utrecht.

Willem Janssen, die de mijlpaal van 400 wedstrijden in de Eredivisie inmiddels heeft bereikt, scoorde tegen geen andere club zoveel doelpunten in competitieverband, als tegen Vitesse: 7 stuks.

Bij FC Utrecht staan Quinten Timber en Mark van der Maarel op scherp. Dat geldt ook voor Vitessenaar Maximilian Wittek.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zondag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO