In de Eredivisie stonden FC Utrecht en SC Cambuur 15 keer tegenover elkaar en in al die wedstrijden scoorde FC Utrecht.

SC Cambuur won geen van zijn laatste 4 Eredivisieduels. De Leeuwarders zetten voor die reeks juist een serie neer waarin 5 driepunters werden gescoord in 6 partijen.

Moussa Sylla maakte eerder dit seizoen in de uitpartij tegen SC Cambuur een goal. De treffer van de Fransman was onvoldoende om een nederlaag te voorkomen (2-1).

De laatste thuiszege van FC Utrecht op SC Cambuur in de Eredivisie was op 2 april 2014. Het werd toen 1-0. Jacob Mulenga was de matchwinner.

In de laatste 3 wedstrijden die SC Cambuur speelde kwam er telkens geen winnaar uit de bus.

Tijdens de vorige speelronde boekte FC Utrecht een overtuigende zege op Sparta Rotterdam. In Spangen werd het 0-3 dankzij goals van Tasos Douvikas, Mimoun Mahi en Sander van de Streek.

FC Utrecht’s laatste thuiszege dateert van 28 november 2021. Toen werd Heracles Almelo in Stadion Galgenwaard met 1-0 verslagen.

SC Cambuur is 6 uitwedstrijden op rij zonder nederlaag in de Eredivisie. Dat is een evenaring van het clubrecord dat werd neergezet in 1992/1993 en 2014/2015.

De van sc Heerenveen overgekomen Henk Veerman scoorde dit seizoen 7 keer. Hij maakte 2 van die goals in de uitpartij die hij met sc Heerenveen speelde tegen SC Cambuur.

Jamie Jacobs en Roberts Uldrikis zijn de clubtopscorers van SC Cambuur. Zij scoorden allebei 5 keer. In het eerdere onderlinge duel met de Friezen dit seizoen kwamen ze bovendien allebei tot scoren.

Sander van de Streek maakte in 2014 zijn Eredivisiedebuut bij SC Cambuur, dat ook toen getraind werd door Henk de Jong. Van de Streek kwam in 94 competitieduels in Friese dienst tot 33 goals.

SC Cambuur-aanvallers Patrick Joosten (39 duels, 2 goals) en Issa Kallon (6 wedstrijden) hebben allebei in de Eredivisie voor FC Utrecht gespeeld.

Joosten maakte in de Eredivisie tegen FC Utrecht al doelpunten in dienst van FC Groningen en VVV-Venlo. Er zijn 2 spelers die voor 3 verschillende clubs hebben gescoord tegen FC Utrecht, nadat ze uit de Domstad vertrokken: Marco Boogers (4 teams) en Michel Beukers (3 ploegen).

Middenvelder Quinten Timber van FC Utrecht staat op scherp. Bij SC Cambuur keert Alex Bangura terug van een schorsing en zijn Issa Kallon (Sierra Leone) en David Sambissa (Gabon) weer beschikbaar na hun deelnames aan de Afrika Cup.

MAAK DE WEDSTRIJD NOG SPANNENDER

Krijg je geen genoeg van deze weetjes en tips, en wil je de wedstrijd van zaterdag nog spannender maken? Zet dan in op deze wedstrijd bij TOTO! Deelname aan TOTO is alleen voor 18+.

BEKIJK DEZE WEDSTRIJD BIJ TOTO