Winst in laatste oefenpartij van 2022

30 december 2022

FC Utrecht in Waalwijk te sterk voor RKC: 0-2.

In de laatste wedstrijd van het jaar 2022, bovendien de eerste onder leiding van Hoofdtrainer Michael Silberbauer, heeft FC Utrecht gewonnen van RKC Waalwijk. Achter gesloten deuren werd het op het trainings- en wedstrijdveld naast het Mandemakers Stadion 0-2 voor de Utrechters. Bas Dost en Othmane Boussaid maakten in de stromende regen in Waalwijk de doelpunten.

Een minuut of tien voor de rust is het raak. Bas Dost kiest goed positie en wordt op maat bediend door Taylor Booth: 0-1. Het is voor Dost zijn derde treffer dit seizoen in Waalwijk, waar hij zijn debuut voor FC Utrecht eerder deze jaargang opluistert met twee treffers.

Booth zet Vaessen aan het werk
Het is, bovendien, een doelpunt dat FC Utrecht verdient. De ploeg, voor het eerst onder leiding van Hoofdtrainer Michael Silberbauer, is op het trainings- en wedstrijdveld naast het Mandemakers Stadion de bovenliggende partij in de oefenpot tegen RKC Waalwijk. Daar is in de eerste helft vooral Booth vaak betrokken bij kansen. Niet alleen bereidt de Amerikaan de 0-1 voor, ook bezorgt hij doelman Etienne Vaessen met schoten enkele keren werk.

Kansen voor Utrechters
Dat doet overigens niet alleen Booth. Ook Sander van de Streek laat herhaaldelijk van zich spreken en met een snoeihard schot dat recht op de kruising afgaat doet ook Can Bozdogan een duit in het Utrechtse kansenzakje. De middenvelder ziet zijn poging gekeerd worden door Vaessen, wiens collega Fabian de Keijzer aan de overkant van het veld beduidend minder vaak op de proef wordt gesteld. De goalie van de Utrechters komt door pogingen van Pelle Clement en Lars Nieuwpoort niet in de problemen.

Goed grip
Dat verandert na de rust niet. Net zoals het weer - regen, veel regen - blijft ook het spelbeeld hetzelfde in het tweede deel van de laatste wedstrijd van FC Utrecht van het jaar 2022. De Domstedelingen krijgen ook op de 4-3-3-formatie van RKC Waalwijk goed grip - in de eerste helft spelen de Brabanders nog 3-5-2, of 5-3-2, afhankelijk van hoe je het uitlegt - en verdubbelen al snel de marge. Dat doet Othmane Boussaid, die vanaf de linkerflank sowieso bedrijvig is deze middag: 0-2. 

Speelminuten
Aan beide kanten worden gedurende de tweede helft de nodige wissels doorgevoerd. Bij FC Utrecht houdt dat in dat er niet alleen voor de basiself speelminuten worden gemaakt onder de rook van het Mandemakers Stadion, maar dat ook Hidde ter Avest, Daishawn Redan, Luuk Brouwers, Tasos Douvikas, Djevencio van der Kust, Naoki Maeda en Derensili Sanches Fernandes de kans krijgen zich te tonen in het officieuze debuutduel van Silberbauer als Hoofdtrainer van de Utrechtse FC. 

De laatste van 2022
Het oefenduel met RKC Waalwijk was voor FC Utrecht’s vlaggenschip de laatste partij van het kalenderjaar 2022. De eerste match van 2023 is op zondag 8 januari. Die dag komt Feyenoord op bezoek in Stadion Galgenwaard. Vier dagen later, op donderdag 12 januari, staat voor de equipe van Silberbauer de volgende pot op de rol: Blauw Geel ‘38-uit in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Voor beide duels is de kaartverkoop in volle gang. 

RKC Waalwijk - FC Utrecht 0-2 (0-1)
37. Bas Dost 0-1
54. Othmane Boussaid 0-2

Gele kaarten: geen.

Toeschouwers: 0.

Opstelling RKC Waalwijk:
Etienne Vaessen; Lars Nieuwpoort (46. Florian Jozefzoon), Dario Van den Buijs, Shawn Adewoye; Julian Lelieveld (66. Said Bakari), Pelle Clement (66. Sebbe Augustijns), Vurnon Anita, Thierry Lutonda; Zakaria Bakkali (66. Kevin Felida), Mats Seuntjens (66. Mika Biereth), Yassin Oukili (66. Roy Kuijpers).

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Sean Klaiber (63. Hidde ter Avest), Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Mark van der Maarel (63. Djevencio van der Kust); Can Bozdogan (63. Luuk Brouwers), Jens Toornstra, Sander van de Streek (79. Derensili Sanches Fernandes); Taylor Booth (63. Daishawn Redan), Bas Dost (63. Tasos Douvikas), Othmane Boussaid (72. Naoki Maeda).