Vandaag stond de laatste wedstrijd van de najaarsreeks 2022-2023 op de rol. Op bezoek kwam sc Heerenveen O18. Tegen deze ploeg speelde het team van trainer Kevin van Veen eerder in Heerenveen onterecht met 2-2 gelijk. Dus enige sprake van gezonde revanche was er wel bij de thuisploeg.

Ondanks dat stonden de Friezen bij de eerste de beste aanval met 0-1 voor. Een zondagsschot van Thom Faber viel over doelman Mees Eppink pardoes binnen. Dat was even een domper, maar het goede nieuws was dat er nog 89 minuten over waren om daar iets aan te doen. En dat deden de Utrechters dan ook. Jesse van de Haar deed zijn reputatie eer aan en scoorde in korte tijd 2 keer, zodat de stand na ruim een kwartier spelen 2-1 voor de thuisploeg was. De eerste keer op aangeven van Rafik el Arguioui, de tweede keer was Nazjir Held degene die de assist gaf.

Beide ploegen gingen er vol op en dat maakte het een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken, ondanks de soms snijdende kou. De 2-1 was meteen ook de ruststand.

Het mooiste doelpunt van de dag kwam op naam van Rafik el Arguioui. Door Nazjir Held in staat gesteld om voor doelman Malcolm Mateyo op te duiken wist hij met 2 schijntrappen de doelman te verschalken om zo de 3-1 aan te laten tekenen. Dat zou later tevens de eindstand van deze wedstrijd blijken te zijn, ondanks dat beide ploegen er ook in het 2e bedrijf een aantrekkelijk schouwspel van maakten.

FC Utrecht O18 is trots op de eerste plaats in de 2e Divisie geëindigd. Samen met Sparta Rotterdam O18 promoveert de ploeg daardoor naar de 1e Divisie, het hoogste niveau in Nederland waarvan de club vindt waarop haar jeugd moet acteren. En terecht.

Het slotwoord is voor trainer Kevin van Veen: "Wij wilden met zoveel mogelijk punten de najaarsreeks beëindigen, om op die manier niet verrast te worden door eventuele resultaten elders. Gewoon, op eigen kracht het maximale eruit halen. Dat hebben de jongens goed volbracht, alhoewel het eerder hier thuis tegen FC Emmen O18 even mis dreigde te gaan. Maar dat werd rap herstelt door aansluitend met 5-0 van directe concurrent Sparta Rotterdam O18 te winnen. De wedstrijd van vandaag was daardoor voor de eindrangschikking niet meer van belang, maar wij willen altijd winnen. En dat is vanmiddag ook gebeurd. Na de winterstop spelen wij in Divisie 1. Daar horen wij ook thuis en dat zeg ik zonder enige aarzeling."

Vanaf de komende week is het winterstop. De training start weer op woensdag 4 januari 2023. De eerste competitiewedstrijd is gepland op 21 januari 2023.

Namens FC Utrecht O18 wens ik u een Vrolijk Kerstfeest en een gezond en voorspoedig 2023!

FC Utrecht O18 - sc Heerenveen O18 3-1
01. 0-1 Thom Faber
11. 1-1 Jesse van de Haar
16. 2-1 Jesse van de Haar
47. 3-1 Rafik el Arguioui

FC Utrecht O18
Mees Eppink, Massien Ghaddari, Wessel Kooy, Per Kloosterboer (78. Delano Vos), Darcy Turner (52. James Bartele), Nordin Bukala, Mees Akkerman (63. Bent Driessen), Sil van de Wegen (63. Bram van Driel), Jesse van de Haar (52. Elias Bardi), Rafik el Arguioui, Nazjir Held.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijden.

Uitslagen zaterdag 17 december:

FC Utrecht O10 PSV O10 22-22
FC Utrecht O11 PSV O11 4-5
FC Utrecht O12 Sc Heerenveen O12 10-8
FC Utrecht O13 Bouafle Academy Paris 6-4 (oefen)
Vitesse O14 FC Utrecht O14 1-2
ADO Den Haag O16 FC Utrecht O16 5-2
PEC Zwolle O17 FC Utrecht O17 1-1
FC Utrecht O18 Sc Heerenveen O18 3-1
Na de O18 is de O14 ook eerste geworden in de poule. Ze waren al gepromoveerd. 
Daarnaast stond vandaag het afscheid van Ron van Dongen op de kalender. De dag die helaas toch is gekomen.
Ron, topper! Dank voor alle mooie momenten die door jou vastgelegd zijn. Ook zat de lol en de gezelligheid altijd achter de camera en en hebben we onder andere mooie tripjes meegemaakt.
We gaan je missen, vriend!