FC Utrecht O17 doet het verrassend goed in de competitie en speelde vandaag de wedstrijd tegen Ajax O17 om bij winst de derde plek veilig te stellen.

FC Utrecht O17 speelde de eerste helft vanuit een zeer compacte verdediging met veel druk op het middenveld van Ajax O17. Ajax O17 moest even zoeken naar een oplossing en kreeg de 1-0 van FC Utrecht O17 na 2 minuten binnen. Het was een geweldig diagonaal schot van een FC Utrecht O17 verdediger. Het gaf de spelers van FC Utrecht O17 veel vertrouwen en dat smaakte naar meer. Tien minuten later viel de 2-0 vanuit een mooie solo van de behendige FC Utrecht O17 buitenspeler. FC Utrecht O17 moest nu zorg dragen dat Ajax O17 onder druk zou blijven staan. Helaas ging het tempo in het verdedigen omlaag en werd de nauwkeurigheid van de passing vooruit slordig. Ajax O17 spelers konden de bal makkelijk onderscheppen en werden in de kaart gespeeld. In minuut 19 viel de 2-1 en moest FC Utrecht O17 zich weer herpakken, dit lukte de resterende periode van eerste helft.

FC Utrecht O17 wist dat er een tandje bij moest om de overwinning binnen te slepen. Met heel veel passie en strijd wilde FC Utrecht O17 de tweede helft naar zich toe trekken. De spelers gingen voluit in de strijd maar toch viel de 2-2 in het FC Utrecht O17 net. Een Ajax O17 verdediger wist een vrije bal binnen te knikken tussen twee verdedigers van FC Utrecht O17 in. Een punt zou ook genoeg kunnen zijn voor die derde plek, alleen moet er dan volgende week gewonnen worden bij PEC Zwolle O17 uit. FC Utrecht O17 kreeg weer controle over de wedstrijd en er werden wat kansjes gecreĆ«erd. Een FC Utrecht O17 verdediger kreeg in minuut 80 een krampaanval en ging op het veld zitten. Ajax O17 weigerde de bal uit het veld te spelen en dribbelde door richting het strafschopgebied van FC Utrecht O17. Helaas ontstond door de daarop verdedigende actie een penalty voor Ajax O17. Deze werd benut. Nu werd het zaak om een eindspurt in te zetten door verdedigers mee naar voren te sturen. Weer ontstonden er mogelijkheden om te scoren, echter stond de keeper van Ajax O17 een aantal keren in de weg. FC Utrecht O17 moest het doen met een 3-2 verlies, een verlies dat met trots gedragen kon worden, op naar volgende week.

Lees onder het fotoalbum van deze wedstrijd de overige uitslagen van afgelopen weekend en bekijk de foto's van de andere thuiswedstrijden.