'We zijn vertrouwen blijven houden in goede resultaten en die zijn ook gekomen'

01 december 2022

Directie Donderdag: Technisch Directeur Jordy Zuidam aan het woord.

Technisch Directeur Jordy Zuidam blikt vanuit het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht onder andere terug op de eerste seizoenshelft, kijkt vooruit naar de komende wintertransferperiode, bespreekt hoe het ervoor staat met de interne doorstroom van jeugdige talenten en kijkt uit naar de Technische Avond op dinsdag 6 december.

“Ondanks dat we wisten dat we met een nieuwe staf te maken hadden, een nieuwe spelersgroep en veel wijzigingen, was het begin van de competitie uiterst teleurstellend”, beschrijft Zuidam de start van het huidige Eredivisieseizoen. “Als je dan kijkt dat je in de periode daarna 22 punten uit tien wedstrijden haalt is dat een ongekend hoog aantal en daar zijn we heel tevreden mee. We zijn vertrouwen blijven houden in goede resultaten en die zijn ook gekomen. Qua resultaten is dat heel positief maar we vinden ook dat we in het spel nog verbetering moeten treffen. Dat biedt ook weer heel veel vertrouwen omdat we al een aardig aantal punten hebben, maar we genoeg potentie zien om het spel nog te verbeteren en hopelijk nog meer punten te halen.”

Op de vraag waar de komende weken de focus op zal gaan liggen reageert Zuidam als volgt: “We zijn momenteel heel druk bezig qua strategie richting de aankomende transferwindow maar ook richting het volgende seizoen. We zijn alles aan het analyseren en aan het bekijken waar we verbeteringen kunnen treffen en daar richten wij ons op. Ook kijken we met Tim Gilissen (Technisch Manager, red.) wat we kunnen met de Academie, wat voor innovaties we daar kunnen doen en hoe kunnen we de club in zijn geheel weer naar een niveau hoger te tillen.”

Op dinsdag 6 december geven Zuidam en Hoofdtrainer Henk Fraser een update over de voetbaltechnische zaken bij FC Utrecht tijdens een zogeheten Technische Avond: “De Technische Avond gaat bijna komen, dat is natuurlijk superleuk. De spelers, de staf en wij zelf hebben er heel veel zin in om daarin vragen te beantwoorden en met elkaar in gesprek te gaan”, vertelt de TD van FC Utrecht enthousiast.

Bekijk de volledige aflevering van Directie Donderdag: