Oefennederlaag voor FC Utrecht op Sportcomplex Zoudenbalch

23 december 2022

Utrechters onderuit tegen effectief FC Groningen: 0-3.

FC Utrecht heeft vrijdagmiddag twee oefenwedstrijden afgewerkt. Een deel van de selectie speelde in het Bingoal Stadion in Den Haag tegen ADO Den Haag. De andere helft van FC Utrecht trof op Sportcomplex Zoudenbalch FC Groningen. Kansen waren er voor de thuisploeg in overvloed, maar de overwinning ging naar de Groningers dankzij doelpunten van Tomas Suslov en Ricardo Pepi (twee keer).

In de openingsfase van de tweede helft ontstaan er met name tal van mogelijkheden voor de Utrechtse equipe. Taylor Booth haalt hard uit maar zijn schot wordt gekeerd door doelman Michael Verrips. Even daarvoor is Tasos Douvikas dichtbij een doelpunt uit een hoekschop maar zijn kopbal belandt wederom op de vuisten van Verrips. Bas Dost heeft na een prachtig opgezette aanval de eerste treffer van de Utrechtse FC op de schoen, zijn poging vliegt tegen het vangnet. De bal wil er vandaag niet in voor FC Utrecht.

Moeizaam begin
Een lastige beginfase voor FC Utrecht, dat vanaf de aftrap wordt vastgezet door de Groningers. Toch is het Sander van de Streek die binnen de zestig seconden de ploeg van Aleksandar Rankovic al op voorsprong heeft kunnen zetten. Hij lanceert een hard schot richting het Groningse doel, maar raakt het zijnet. Even later is het aan de andere kant Tomas Suslov die naar binnen kapt en het ook van afstand probeert: hij is wel trefzeker, 0-1.

Kansen over en weer
In het restant van die eerste helft volgen er mogelijkheden over en weer. Toch zijn het de gasten die het meest effectief omgaan met die kansen. Ricardo Pepi tikt bij de tweede paal de bal achter goalie Fabian de Keijzer en verdubbelt daarmee de voorsprong voor zijn team. Op slag van rust is het Dost die misschien wel de grootste kans van de eerste helft mag noteren. De centrumspits probeert het maar eens van afstand, maar ziet zijn schot voorlangs het Groningse doel verdwijnen.

Utrecht bovenliggend, vier officieuze debutanten
In het tweede bedrijf van deze oefenpot op Sportcomplex Zoudenbalch voeren de Utrechtse kansen de boventoon. Toch is het wederom Pepi die op fraaie wijze scoort en daarmee voor zijn tweede van de middag tekent. Een 0-3 nederlaag voor de Utrechtse FC is het gevolg van een wedstrijd waarin de thuisploeg voldoende kansen heeft gecreëerd maar deze niet weet te verzilveren. Talenten Mees Akkerman, Rafik El Arguioui, Ivar Jenner en Eliano Reijnders maken vandaag hun officieuze debuut voor het vlaggenschip van FC Utrecht in het oefentreffen met FC Groningen.

Feyenoord-thuis
Op zondag 8 januari hervat FC Utrecht de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord. Om 12.15 uur wordt er dan afgetrapt in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht – FC Groningen 0-3 (0-2)
7. Tomas Suslov, 0-1
23. Ricardo Pepi, 0-2
57. Ricardo Pepi, 0-3

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Opstelling FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Hidde ter Avest, Mike van der Hoorn, Modibo Sagnan, Arthur Zagre, Jens Toornstra (77. Rafik El Arguioui), Othmane Boussaid, Taylor Booth (77. Eliano Reijnders), Sander van de Streek (81. Mees Akkerman), Tasos Douvikas (81. Ivar Jenner), Bas Dost.

Opstelling FC Groningen:
Michael Verrips; Joey Pelupessy, Mike te Wierik, Tomas Suslov, Ricardo Pepi, Isak Määttä (81. Yahya Kalley), Nerayaho Kasanwirjo, Ragnar Orantmangoen, Luciano Valente (67. Radinio Balker), Thijmen Blokzijl (67. Jorg Schreuders), Thom van Bergen (67. Ramon Pascal Lundqvist).