Jong FC Utrecht boekt eerste uitoverwinning

11 december 2022

Domstedelingen verslaan Jong Ajax met 1-2.

Door de treffers van Christopher Mamengi en Mees Rijks verslaat Jong FC Utrecht de leeftijdsgenoten van Ajax met 1-2. Voor de talenten van FC Utrecht betekent dit de eerste uitoverwinning van dit seizoen.

Op een ijskoud Sportcomplex De Toekomst fluit scheidsrechter Wouter Wiersma af. Gejuich klinkt van de tribune. Niet voor Jong Ajax, maar voor Jong FC Utrecht. De Domstedelingen hebben zojuist ruim een kwartier met tien man, door de tweede gele kaart van Yuya Ikeshita, hun 1-2 voorsprong moeten verdedigen en dat is gelukt. Een knappe prestatie, want voor de mannen van Darije Kalezic betekent dit de eerste uitoverwinning van dit seizoen.

Kansrijke eerste helft
Aan kansen geen gebrek de eerste helft. De wedstrijd schiet namelijk uit de startblokken met direct grote kansen voor beide ploegen. Aan Utrechtse zijde zijn het Eliano Reijnders en Lynden Edhart die tot gevaarlijke pogingen komen. Beide spelers van Jong FC Utrecht zien hun kansen worden gekeerd door de doelman van Jong Ajax. Aan de andere kant van het veld is het Calvin Raatsie die met een aantal schitterende reddingen, waaronder een zweefduik na de vrije trap van Christian Rasmussen en een schuiver op het schot van Lorenzo Lucca, een openingstreffer van Jong Ajax weet te voorkomen.

Openingstreffer
Want het is Jong FC Utrecht dat vanmiddag de score opent. Waar het in eerste instantie nog Mees Rijks is die stuit op doelman Tom de Graaff, krijgen de Domstedelingen niet veel later een herkansing. Het is dan Derensili Sanches Fernandes die voor dreiging zorgt aan de rechterflank. De buitenspeler geeft een perfecte voorzet richting de tweede paal. Daar staat Christopher Mamengi die de bal vervolgens snoeihard in het doel kopt: 0-1. Voor de centrale verdediger van Jong FC Utrecht is het zijn tweede treffer dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Snelle reactie
Lang kan Jong FC Utrecht niet genieten van die voorsprong. Want in de eerste daaropvolgende aanval van Jong Ajax is het gelijk raak. Kristian Hlynsson krijgt iets te veel ruimte in het zestienmetergebied van Jong FC Utrecht. Daar weet de 18-jarige Deen wel raad mee. Hlynsson plaatst de bal met links in de verre hoek: 1-1.

Mees Rijks
Met nog ruim een kwartier op de klok is de tussenstand in Amsterdam nog ongewijzigd: 1-1. Beide ploegen doen er alles aan om de tweede treffer te maken en strijden in elk duel fel voor de bal. Zo ook in deze fase van de wedstrijd, waarin Mees Rijks sterk de bal terug veroverd voor Jong FC Utrecht. Rijks dribbelt vervolgens het Amsterdamse zestienmetergebied in, doet nog een een-tweetje met Reijnders en prikt de bal vervolgens in de verre hoek. De nummer tien van Jong FC Utrecht zorgt daarmee voor een flinke ontlading en tevens ook de eindstand van deze wedstrijd: 1-2.

Jong AZ
De ploeg van Hoofdtrainer Darije Kalezic komt volgende week vrijdag weer in actie. Op die dag neemt de beloftenploeg uit Utrecht het op tegen de leeftijdsgenoten uit Alkmaar. Jong AZ neemt het aanstaande maandag op tegen Jong PSV. Sportcomplex Zoudenbalch is volgende week het strijdtoneel voor de ontmoeting tussen de beide beloftenelftallen. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt.

Jong Ajax - Jong FC Utrecht 1-2 (1-1)
40. Christopher Mamengi 0-1
41. Kristian Hlynsson 1-1
73. Mees Rijks 1-2

Gele kaarten: Eliano Reijnders (Jong FC Utrecht), Yuya Ikeshita (Jong FC Utrecht), Joshua Rawlins (Jong FC Utrecht)

Rode kaarten: Yuya Ikeshita, twee keer geel (Jong FC Utrecht)


Toeschouwers: 1.008


Scheidsrechter:
Wouter Wiersma


Opstelling Jong FC Ajax:
Tom de Graaff; Jorrel Hato, Olivier Aertssen, Donny Warmerdam (87. Neal Viereck), Tristan Gooijer (61. Jaydon Banel); Kristian Hlynsson, Silvano Vos, Kian Fitz-Jim; Gabriel Misehouy (61. Sontje Hansen), Lorenzo Lucca (70. Ar’jany Martha), Christian Rasmussen


Opstelling Jong FC Utrecht:
Calvin Raatsie; Joshua Rawlins, Rick Meissen, Christopher Mamengi, Yannick Leliendal; Albert Lottin, Mees Rijks (90. Rafik el Arguioui), Yuya Ikeshita; Eliano Reijnders, Lynden Edhart (79. Gyo-Renys Felicia), Derensili Sanches Fernandes (90. Reda Akmum)